Web Analytics
scris marți, 26.07.2022

O supraviețuitoare a ororilor din închisorile comuniste vine la un eveniment special în cadrul proiectului Școala de Vară „Fenomenul Pitești”

Joi, 28 iulie a.c., începând de la ora 19:00, istoria va prinde viață la Memorialul Închisoarea Pitești! Nina Moica, o supraviețuitoare a închisorilor comuniste va veni la un eveniment special organizat în cadrul proiectului Școala de Vară „Fenomenul Pitești”, ajuns la ediția a IX-a

O supraviețuitoare a ororilor din închisorile comuniste vine la un eveniment special în cadrul proiectului Școala de Vară „Fenomenul Pitești”

Nina Moica s-a născut pe 21 octombrie 1943 și a fost arestată în 1959, la doar 15 ani, chiar de la balul de final de an şcolar. A fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru că activa într-o organizație anticomunistă împreună cu alți elevi – „Uniunea Tineretului Liber din România”.

Citește și: Condamnarea lui Pendiuc în Dosarul Publitrans încă se joacă

A trecut prin mai multe închisori din România, în condiții dificil de îndurat chiar şi pentru adulți şi a fost eliberată după cinci ani, în 1964, în urma unui decret general de eliberare a deținuților politic. În prezent locuiește în București.

Intrarea la evenimentul de la Memorialul Închisoarea Pitești este liberă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită