Web Analytics

Primarul comunei Vlădeşti a pierdut definitiv procesul cu ANI

de | 7.06.2017 07:33 | Actualitate

În comuna argeşeană Vlădeşti vor fi organizate alegeri anticipate, după ce primarul Cristian Dică Hristu a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.
Edilul comunei Vlădeşti a fost cercetat de către Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese. Hristu a pierdut, în primă instanţă, procesul cu ANI, dar a contestat raportul şi dosarul a intrat pe rolul Curţii de Apel Piteşti, ai cărei magistraţi i-au respins acţiunea. Edilul a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă instanţa supremă i-a respins, definitiv, recursul declarat împotriva sentinţei Curţii de Apel Piteşti.
„Respinge recursul declarat de Dică Hristu Cristian împotriva sentinţei nr. 138 din 25 noiembrie 2015 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 31 mai 2017”, se arată în Decizia nr. 2069 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie .
Primarul comunei Vlădeşti este acuzat că a făcut afaceri între firmele controlate de membri ai familiei sale şi primăria pe care o conduce. Potrivit ANI, pe vremea când era doar consilier local, Cristian Dică Hristu a votat pentru aprobarea unei hotărâri a Consiliului Local Vlădeşti prin care a fost atribuit un contract în valoare de 20.000 lei, pentru furnizare lemne de foc esenţă tare, firmei SC „Hristo Unico” SRL, reprezentată de cumnata sa. „Totodată a încălcat şi regimul juridic al conflictelor de interese în materie penală, întrucât primăria a încheiat şi derulat contracte comerciale de executare lucrări şi de furnizare produse cu SC Hristo Unico SRL, precum şi cu SC Decor Com Design SRL al cărei asociat unic şi administrator este soţia sa”, se arată în raportul ANI.
Prefectul Emilian Dragnea va emite, după comunicarea oficială a deciziei, ordinul de încetare a mandatului înainte de termen în cazul primarului Cristian Dică Hristu, urmând ca la Vlădeşti să fie organizate alegeri locale parţiale.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii