Web Analytics

Primarul Călin Andrei bagă viteză în proiectul european de 2 milioane euro

de | 26.04.2012 17:28 | Actualitate

# Consolidarea şi reabilitarea Colegiul Carol I Câmpulung a intrat în linie dreaptă. Graţie unui proiect pe fonduri europene implementat de către primăria Câmpulung încă din 2007, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung, în care mai funcţionează  Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”, dar şi Şcoala de Artă, a intrat în plin proces de „schimbare la faţă”. Suma totală prevăzută pentru lucrările de consolidare şi reabilitare a uneia dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din zona Muscel este de 9.058.093,45 lei, bani obţinuţi prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 datorită unei întregi echipe de specialişti coordonată de către primarul Câmpulungului, Călin Andrei.
La ora actuală, la Colegiul Carol I se lucrează non stop, fapt pentru care vechile săli de clasă, dar şi coridoarele au început să capete un nou aspect, nu doar modern, dar şi funcțional la cele mai ridicate standarde în domeniu. Primarul Călin Andrei monitorizează cu stricteţe modul în care se desfăşoară lucrările, echipele de muncitori fiind supuse „stresului” de a lucra ca la carte. Am fost şi noi să vedem cum se fac lucrările la Colegiul Naţional Pedagogic Carol I şi am putut constata că şi la nivelul Câmpulungului se pot face lucrări de calitate, chiar dacă sub presiunea unor verificări mai minuţioase din partea celor ce au implementat proiectul.
De subliniat și amploarea acestui proiect care implică atât „aducerea infrastructurii educaţionale a colegiului la standarde europene, prin reabilitare şi modernizare, inclusiv creşterea eficienţei energetice a clădirii şi dezvoltarea infrastructurii de IT; asigurarea unor condiţii optime de desfăşurare a actului didactic pentru elevi, în condiţiile egalităţii de şanse pentru toate grupurile defavorizate şi prevenirii marginalizării acestora, cât şi creşterea atractivităţii viitoare a colegiului, atât pentru elevi cât şi pentru cadrele didactice cu un grad ridicat de calificare, în vederea menţinerii statutului de instituţie de învăţământ etalon”.
De amintit și că în anul şcolar 2007 – 2008, la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” s-a derulat programul PHARE – „Formare mediatori şcolari pentru etnia romă”. Ca urmare a implementării acestui proiect au fost pregătiţi şi şcolarizaţi în cadrul instituţiei un număr de 12 absolvenţi de studii liceale de etnie romă care au fost angajaţi la unităţile şcolare din judeţul Argeş. La clasa a XII-a B, profil vocaţional, specializarea învăţători-educatori, trei elevi de etnie romă urmează anul acesta cursurile liceale, având rezultate foarte bune, unul dintre aceştia obţinând în anul şcolar 2007 – 2008 o menţiune la olimpiada judeţeană de istorie.
Ioana Ştefan

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii