Web Analytics

Primarul a inspectat şantierele din Piteşti, împreună cu jurnaliştii

de | 12.04.2023 15:06 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Primarul Cristian Gentea, viceprimarul Gelu Tofan și alți membri din echipa Primăriei au făcut un tur al șantierelor din Pitești, însoțiți de jurnaliști, joi, 6 aprilie. Au fost la unele dintre cele mai importante șantiere și au văzut stadiul lucrărilor, investiții aproape gata sau care vor fi finalizate anul acesta.

Prima vizită a fost în parcarea Bowling, din strada Costache Negri, de la nr. 30, în apropierea Bazinului Olimpic, unde sunt amplasate stații de încărcare electrică: 40 de puncte de încărcare lentă și 4 puncte de încărcare rapidă, pentru autobuzele ecologice care vor fi folosite la transportul metropolitan. În această lună ajung primele cinci autobuze hibrid de tip diesel/electric, iar restul, 15, până la sfârșitul lunii iunie a.c.. Reprezentanții Primăriei dau speranțe că lucrările vor fi gata până la sfârșitul lunii aprilie. Valoarea totală a proiectului este de 42.505.793, 67 lei.
Primarul i-a dus pe jurnaliști și la două străzi de pământ care au fost asfaltate: strada „Sergent TR Constantin Comănescu” de pe Calea Câmpulung, în lungime de 281 m, și la strada „Marta Rădulescu” de pe Calea Craiovei, în lungime de 403,15 m. Pentru prima stradă, contractul a fost de 910.088, 23 lei cu TVA, pentru a doua, valoarea lucrărilor a fost de 1.063.928,69 lei.

Citește și Contracte de finanțare de peste 35 milioane de euro, semnate la Primăria Pitești

Se dorește un sens giratoriu pe Calea Câmpulung, în locul clădirilor „Apă Canal”

Vizita a continuat la clădirile care aparțin SC Apă Canal, de pe Calea Câmpulung. Municipalitatea vrea să le dărâme și să construiască un sens giratoriu care să fluidizeze circulația, mai ales că au fost și accidente de-a lungul timpului. Primarul Cristian Gentea a spus că se face studiul acum și apoi urmează să ia aprobarea de la CNAIR.
Au urmat două locuri de joacă din Pitești, primul din Lunca Argeșului, al doilea din Găvana, zona AGIP. Cel din Luncă va fi și cel mai mare din Pitești, cu 33 acoperișuri, 7 tobogane, 6 turnuri, leagăne, trambuline, ansamblu cățărare, carusel. E spațiu suficient pentru 342 de copii, cu vârste între 4-14 ani, care să se joace în același timp. Suprafața este de 1142 mp, iar valoarea lucrărilor este de 2.438.301,66 lei fără TVA. Constructorii încearcă să termine locul de joacă până la Zilele municipiului. Pentru al doilea loc de joacă este estimat un termen de finalizare mai scurt, aproximativ 2 săptămâni. Deasupra unei parcări din Găvana, unde a fost tot loc de joacă, ADP dezafectează, apoi firma va monta, pe o suprafață de 1146 mp, trambuline, carusel, leagăne, miteren de fotbal și baschet, covor tartan contra sumei de 1.525.574,03 lei, inclusiv TVA.

Citește și Exclusiv. Cristian Gentea, primul interviu în Jurnalul de Argeş, de când a devenit primar: „Din 100 milioane euro, cât costă noul stadion, noi nu dăm nici două”

Un centru comunitar și locuințe sociale, renovate de la zero și aproape gata

Două obiective prind contur într-o zonă marginalizată din cartierul Războieni. Două cămine școlare au fost reabilitate, modernizate și sunt aproape gata. În primul, Corp C5, va funcționa Direcția de Asistență Socială. Aici va fi un centru multifuncțional comunitar de recuperare, informare și consiliere, dar și centru de zi pentru persoanele cu dizabilități, pentru cele vârstnice sau pentru copiii aflați în situații de risc. A fost amenajat și un loc de joacă, s-au modernizat zonele verzi și cele carosabile. A doua clădire este un fost cămin, C3, al Liceului „Dimitrie Dima”, transformat în bloc de locuințe sociale: 55 garsoniere (44 mp) și 4 apartamente (70 mp).

Jurnaliștii au văzut și stadiul avansat al lucrărilor de la centrul de business de tip incubator de afaceri-„Pitești Business HUB Prosant”, de pe strada Frații Golești, de la nr. 6, gata în proporție de 70 %. Aici, 16 firme din categoria IMM-urilor vor desfășura activități de cercetare-dezvoltare. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional-Regional 2014-2020, iar valoarea este de 15.554.939,315 lei, inclusiv TVA. Ultimul obiectiv vizitat a fost o sală de sport de la Școala Gimnazială Nr. 2, structură a Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din Bulevardul Republicii, unde lucrările sunt gata în proporție de 80%.

Citește și Traficul greu nu va fi deviat prin Pitești, prin lucrările la autostradă! Cristian Gentea i-a luat-o înainte Alinei Gorghiu

Citește și La solicitarea primarului Cristian Gentea, Nuclearelectrica sponzorizează cu 25.000 de dolari echipa elevilor piteşteni care participă la Mondialul de Robotică din SUA

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *