Web Analytics

Primăriţa Câmpulungului a intrat în rândul politicienilor / Una a zis în campanie, alta a făcut acum

de | 12.03.2021 10:34 | Actualitate, Politica si Administratie

Mărțișoarele au devoalat diferența dintre promisiuni și efecte la Câmpulung! Acest prim pas în cariera de politician a Elenei Lasconi a fost făcut prin organizarea unui târg de Mărțișor în Piața Primăriei, acolo unde lucrările de reabilitare încă nu au fost recepționate, astfel că ar avea constructorul ceva de spus în privința utilizării spațiului.
O firmă din Alba Iulia, Expo Unic Events, a primit aviz de amplasament de la Primărie, a plătit 10.250 lei și a preluat astfel organizarea manifestării. Cine a dorit să expună spre vânzare flori și mărțișoare a trebuit să plătească 5 lei per metru pătrat pe zi. Iar chestia asta a produs nemulțumiri. Oamenii au reclamat faptul că în anii anteriori nu a existat intermediar sau, dacă a existat, cei din Câmpulung nu aveau de a face cu acesta, ci direct cu Primăria, de la care închiriau spații la 4 lei per metru pătrat pe zi. Și doar pentru zilele în care erau prezenți în piață, nu și când țineau tarabele închise. Acum, în schimb, cine a dorit spațiu de vânzare, a trebuit să plătească pentru toată perioada, din 24 februarie până în 8 martie, indiferent că a avut sincope în activitate. ”Înainte dădeam 36 de lei pe zi, acum 90. Și luam câte zile voiam, nu să stau degeaba în zile când nu se vinde nimic”, s-a văitat unul dintre comercianți.

Citește și Scos din casa de oaspeţi a Câmpulungului, Ţâroiu o face obraznică pe Lasconi

Citește și Câmpulungul lui Lasconi are city manager

„Eu pun bazele pe cei din Câmpulung”

În legătură cu acest subiect, Primăria a făcut unele precizări prin city-managerul Ioana Marcu. ”Noi le-am cerut organizatorilor să nu vină cu prețuri mai mari de dublu față de cât percepem noi”, a declarat aceasta. Iar ”firma și-a luat angajamentul să pună presiune pe comercianți să țină deschis pe durata în care își plătesc taxa de închiriere”, a detaliat Marcu, invocând situația de la Crăciun, atunci când, spune ea, nu a fost animație în Piața Primăriei, fiindcă unii comercianți și-au ținut căbănuțele închise.
Anterior, în campania electorală, Elena Lasconi era furioasă pe practica lui Țâroiu de a preda organizarea de evenimente unor firme din afara municipiului. ”Eu pun bazele foarte tare pe cei din Câmpulung. Acum sunt lăsați de unii singuri, deși plătesc taxe și impozite la Primărie, iar Primăria nu îi ajută cu absolut nimic. Aici sunt niște interese”, susținea Elena Lasconi.
Cătălin Ioan Butoiu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii