Web Analytics

Primăria Ştefăneşti a dat cu piciorul unei comori ajunse la un investitor imobiliar, la preţ de chilipir

de | 12.04.2018 11:30 | Politica si Administratie

3 Florica# Cine e vinovată, secretara sau primăriţa?

Ancheta demarată de Prefectură în cazul secretarei orașului  Ștefănești, jurista Georgeta Ion, bate pasul pe loc. De ce? Nu din cauza celor de la Prefectură, care au audiat-o deja la un prim termen pe doamna secretar, ci din cauza celor de la Primăria Ștefănești, care, caz incredibil și de o gravitate fără precedent, refuză cu obstinație să pună la dispoziție documentele cerute de comisie.

Situația e albastră de penală…

Lucru care nu face decât să confirme temerile că situația e albastră de penală și că afacerea neexercitării de către Primăria Ștefănești a dreptului de preempțiune pentru cumpărarea uzinei electrice și a observatorului astronomic construit de Ionel Brătianu, plus vreo 4600 mp din domeniul cunoscut sub numele de Florica, pute de la o poștă. Lucrurile au scăpat de sub control, în sensul că afacerea nu mai poate fi mușamalizată, mai ales după ce primărița Ioana Jenica Dumitru a decis să facă sesizare, acum două luni, împotriva secretarei. Există un dosar în analiză și există o comisie care trebuie să dea un răspuns la un moment dat, așa că e o copilărie din partea cuiva – mai ales a celor implicați pentru ca Primăria Ștefănești să piardă un asemenea obiectiv, pe care l-a avut în palmă la un preț de chilipir – să creadă că acest scandal cu multiple conotații penale mai poate fi mușamalizat. Repetăm, există o hârtie/sesizare pe circuitul administrativ al Prefecturii Argeș și Cutia Pandorei în cazul acestei măgării uriașe a fost deschisă. Prețul de 100.000 de euro pe un obiectiv de patrimoniu, al cărui arhitect este unul și același cu cel care a proiectat Arcul de Triumf și sediul Primăriei Bucureștiului, reprezenta o nimica toată pentru bugetul Ștefăneștiului. Bașca cei 4600 mp de teren cumpărați în același preț și pe care se pot  construi vreo două blocuri de locuințe sau zece vile sau chiar un hotel, totul la nici 200 de metri de vila Florica. Exact despre acest lucru vorbim, mai exact despre o comoară pe care a pierdut-o orașul Ștefănești și pe care a pus mâna un investitor imobiliar. Și totul, grație unei vinovate sau nevinovate incompetențe a celor din Primăria Ștefănești, plătiți cu salarii grase – peste 9000 lei în cazul secretarei și aproape 12.000 în cazul primăriței.

Cum se ascunde preotul Brânzea în spatele sintagmei „un fals caz”

Degeaba baletează printre legi și comoștenitorul Nicolae Brânzea, cum că scriem despre „un fals caz” (aceasta i-a fost declarația în ediția trecută a ziarului nostru) și că primăria a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune încă de acum trei ani. Până una alta, nimeni n-a produs până acum nicio hârtie că Primăria Ștefănești ar fi renunțat la dreptul de preempțiune, acum niște ani, vizavi de acest obiectiv. Apoi, ce rost mai avea să trimită anul trecut, în noiembrie, Ministerul Culturii hârtie către Primăria Ștefănești, pentru ca aceasta să-și exercite dreptul de preempțiune, din moment ce tot ea renunțase la acest drept în urmă cu trei ani? La această întrebare-cheie am dori să ne răspundă, dacă poate,  merituosul moștenitor al Brătienilor care a devenit preotul Brânzea. Nu credeți, părinte, că ceva nu se leagă, totuși? Și fie că vreți sau nu vreți, dumneavoastră sau cei implicați, tot se va afla până la urmă. E doar o chestiune de timp.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii