Web Analytics

Primăria Mioveni şi-a prezentat bilanţul pe 2016

de | 4.01.2017 18:31 | Politica si Administratie

Conducerea Primăriei Mioveni a prezentat pe 28 decembrie, într-o conferinţă de presă, bilanţul instituției pentru anul în curs și proiectele pentru oraș. Primarul Ion Georgescu a fost însoțit de viceprimarul Aurel Costache, de directorul S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, Nicolae Tudose, de managerul Centrului Cultural Mioveni, Gabriel Bratu, de managerul Spitalului „Sfântul Spiridon” Racoviţa, Constantin Iorga şi de directorul S.C. Construcţii Reparaţii Mioveni SRL, Gheorghe Sandu. Tot în cadrul conferinţei a avut loc şi proiecţia unui film în care au fost prezentate proiectele realizate, cele în curs, dar şi cele viitoare.
Iată câteva dintre cele mai importante informații. Primarul Ion Georgescu a avut 454 de audiențe, iar site-ul Primăriei Mioveni a fost unul foarte căutat, cu nu mai puțin 1.198.842 vizitatori. În 2016, la Mioveni au fost oficiate 322 de căsătorii și au fost eliberate și preschimbate 7.424 cărți de identitate.
În februarie 2016 la Biroul Consiliului Europei din Paris s-a obținut Diploma „PARTENER DE 12 STELE”, ca urmare a activităților organizate în anul 2015 în cadrul evenimentului Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale.
În luna noiembrie a fost depusă aplicația „Tineri pentru România”, aceasta constând în organizarea unei colaborări între un grup de voluntari belgieni şi oraşul Mioveni, prin acţiuni de voluntariat ce se vor desfăşura în vara anului 2017 la Şcoala Gimnazială George Topârceanu Mioveni şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni.
În anul 2016, la nivelul oraşului s-au desfăşurat acţiuni de ecologizare şi campanii de informare, unde au fost implicaţi peste 5.000 de elevi.
De asemenea, peste 3.000 de saci de deşeuri reciclabile şi menajere au fost strânse în urma acestor acţiuni, iar în urma campaniei de plantare ce s-a desfăşurat în luna aprilie, un număr de 5.000 de puieţi (salcâm) au fost plantaţi în zona Racoviţa.
De asemenea, împreună cu ADI Servsal  Argeş  s-au distribuit 500 de unităţi de compost în gospodăriile din oraş, urmând ca în anul 2017 să fie distribuite încă 1.000. D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii