Primăria Mioveni premiază cuplurile la 50 de ani de căsătorie

de | 10.02.2022 12:55 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Primăria și Consiliul Local Mioveni, prin Centrul Cultural Mioveni, oferă distincția “Diploma de Aur” și un premiu în valoare de 500 lei cuplurilor din Mioveni care împlinesc 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în cursul acestui an. Înscrierile cuplurilor se fac până pe 15 septembrie, iar premierea va avea loc cu ocazia festivităților organizate de 1 Decembrie.
Acțiunea socială are drept scop promovarea familiei și virtuților ei, reînnoirea jurămintelor, fiind o sărbătoare a dragostei și bunei înțelegeri în cuplurile care au rezistat probei timpului.

Conform HCL 156/2018 (modificată și completată prin HCL 125/2020), condițiile cumulative pentru obținerea distincției și a premiului sunt următoarele: cuplul aniversează 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în anul acordării distincției și premiului; căsătoria a fost oficiată de ofițerul Stării Civile pe teritoriul României; cel puțin unul dintre soți are domiciliul sau reședința în orașul Mioveni de minimum 5 ani; ambii soți să fie în viață la momentul acordării distincției și a premiului; și-au achitat impozitele și taxele față de bugetul local pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, potrivit dispozițiilor Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal cu modificările și completările ulterioare.
Dacă se îndeplinesc aceste condiții, dosarul se va putea depune până la data de 15 septembrie.
C.S.

Citește și Spitalul din Mioveni semnează un parteneriat cu profesioniști ai Radiologiei Intervenţionale

Citește și Repartiţie de locuinţe sociale, la Mioveni

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Incendiu în Pitești, la o baracă de lângă calea ferată
Incendiu în Pitești, la o baracă de lângă calea ferată

Un incendiu a izbucnit, marți, la o baracă din Pitești, aflată lângă trecerea la nivel de cale ferată din zona CNCD. În construcția dezafectată, cu suprafața de aproximativ 10 mp, mai stăteau persoane fără adăpost. Focul s-a manifestat generalizat și nu au fost...

145 de școli din Argeș nu au pază și nici sisteme de supraveghere
145 de școli din Argeș nu au pază și nici sisteme de supraveghere

Din 500 unități de învățământ preuniversitar din Argeș, 145 nu au pază și nici sisteme de supraveghere. Prefectul Radu Perianu a declarat că este „un lucru extrem de îngrijorător”. Din cele 500, doar 82 sunt asigurate cu pază umană, 61 cu sisteme de supraveghere video...