Web Analytics

Primăria Corbi, executată silit pentru neplata ridicării gunoiului

de | 25.01.2018 11:33 | Politica si Administratie

3 baciuDupă cum se știe, Financiar Urban SRL, firma omului de afaceri Gheorghe Văsîi a fost desemnată  câștigătoare prin decizia definitivă și irevocabilă pronunțată de Curtea de Apel Pitești, în urma contestațiilor depuse la instanța de judecată și CNSC de către alți ofertanți la licitația organizată pentru aria de delegare (ridicarea gunoiului) din mai multe zone ale județul Argeș. A devenit, astfel,  singurul operator care are voie sa presteze serviciul de salubrizare, colectare și transport menajer de la populație, în mai multe comune din județul Argeș și nu numai. Doar că unele primării refuză  să plătească facturile emise conform legii și contractului încheiat cu firma de salubrizare desemnată prin licitație, pentru acest serviciu, respectiv FINANCIAR URBAN SRL, motiv pentru care operatorul recurge acum la alte pârghii legale pentru a-și recupera contravaloarea serviciilor prestate.

Primăria Corbi (al cărei primar, Virgil Baciu, a fost cel mai vocal pe acest subiect în ședințele de Colegiu Prefectural), spre exemplu, care de un an nu a mai plătit aceste servicii, deși a beneficiat de ele,  a fost deja executată silit pentru o parte din datorie. Mai exact, magistrații Judecătoriei Curtea de Argeș au admis încuviințarea executării silite împotriva comunei Corbi, drept pentru  care executorul judecătoresc a demarat procedura de executare silită, conform Legii, iar Financiar Urban și-a  recuperat o parte din bani (20.000 lei din peste 100 mii lei datorie).

Restanțe vechi de peste un an

Primaria Corbi, prin primarul Virgil Baciu,  a semnat contract de prestări servicii, colectare și transport gunoi menajer cu operatorul amintit în luna decembrie a anului 2016. Ultima factura plătită a fost în ianuarie 2017. După nenumarate somații și notificări, firma Financiar Urban a apelat la instanța de judecată pentru a-și  recupera debitele din facturile restante, pentru care a plătit TVA și toate celelalte taxe impuse de lege, către stat. În tot acest timp, a prestat în continuare serviciul de salubrizare, colectare și transport gunoi menajer, pe raza comunei Corbi. Edilul era și este  obligat să instituie taxa specială către populație, necesară achitării contravalorii serviciului de salubrizare pentru utilizatorii care beneficiază de acest serviciu, fără contract, în conformitate cu Legea nr. 101/2006 și Legea 51/2006…. dar refuza, așa cum refuza sa plătească un serviciu prestat. Primăria Pietroșani este și ea în executare silită pentru 78 de mii de lei. Și alte primării cu datorii către acest operator urmează să fie executate silit.  

Primăria Giurgiu executată de Girexim pentru un milion de euro

La fel procedează omul de afaceri Gheorghei Văsîi și în județul Giurgiu, mai exact în municipiul cu același nume, unde funcționează ca operator de servicii salubritate  o altă firmă a omului de afaceri: Girexim. Primăria Municipiului Giurgiu a fost executată pentru suma de aproximativ 4.500.000 lei (45 mld lei vechi,  echivalentul la un milion de euro), tot pentru neplata facturilor restante la salubritate.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii