Web Analytics

Primari și parlamentari din Argeș, la Ministerul Mediului. Problema urșilor, pe lista de discuție

de | 14.09.2022 11:34 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

O echipă de parlamentari și primari ai PSD Argeș a fost ieri la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, acolo unde a discutat cu ministrul Tánczos Barna, cu secretarul de stat Róbert-Eugen Szep, cu directorul general Direcția Biodiversivitate și Management Cinegetic, Daniela Drăcea, și cu consilierul ministrului pe probleme cinegetice, Fodor Jozsef Tamas.

„Am discutat despre programele de finanțare pentru autoritățile locale și județene, despre aspecte legate de protecția mediului și despre problema urșilor.

Citește și: Noul adjunct al Poliției Mioveni este comisarul Constantin Fica

Ministrul a anunțat în acest context începerea în perioada imediat următoare a unor programe de finanțare importante pentru comunitățile locale, astfel:

  • Proiecte pentru amenajarea de insule ecologice digitalizate de colectare a deșeurilor finanțate prin PNRR;
  • Program pentru înființarea de centre de colectare a deșeurilor mari, inclusiv pentru cadavre animaliere;
  • Programul “Prima conectare”, componentă în PNRR, pentru a sprijini familiile cu venituri reduse să se branșeze la rețelele de apă și canalizare;
  • Programul de finanțare din Fondul de Mediu pentru extinderea, respectiv înființarea de rețele de apă și canalizare.

Citește și: Scandal într-un apartament din Pitești. Și-a agresat iubita și i-a furat bani

În zona de Nord a Argeșului urșii sunt un real pericol pentru oameni, pentru culturile agricole, livezile și animalele acestora. Zilnic este semnalată prezența urșilor chiar în vatra satului, foarte des sunt atacuri asupra oamenilor, animalelor și gospodăriilor, iar pagubele sunt foarte mari. Primarii au tras un semnal de alarmă, solicitând o reglementare mai clară și mai eficientă. Responsabilitatea gestionării urșilor nu trebuie să fie o obligație a administrației locale!

Din echipa de la Argeș au făcut parte deputații Simona Bucura-Oprescu, președinte Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului, Nicolae Pavelescu, Remus Mihalcea și Aurel Bălășoiu, Marius Nicolaescu – vicepreședinte Consiliul Județean Argeș, primarii Andreea Crâmpiță-Matei – Mihăești, Florin Doru Panțeru – Ciofrângeni, Nicolae Dinică – Corbeni, Cristian Enescu – Valea Iașului, Nicolae Dascălu – Mărăcineni, Florian Bucălie – Mălureni, Ioviță Cojocaru – Nucșoara, Ion Marin – Stoenești, Mugurel Minciună – Cetățeni, Marian Toader – Lerești, Dumitru Secăreanu – Dâmbovicioara, respectiv viceprimarul Ion Pîrnuță – Rucăr.

Noi alegem să fim luptători pentru viața și bunăstarea omului!

Iar demersul nostru ne dorim să fie cât mai util pentru comunitățile din Argeș!”, transmite PSD Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *