Web Analytics

Apostoliceanu, despre Pădurea Trivale: „Facem aceste două arii protejate: cea de 374 ha și cealaltă, pentru diferența până la 944”

de | 1.11.2019 15:06 | Actualitate, Politica si Administratie

Viceprimarul Sorin Apostoliceanu, unul dintre inițiatorii proiectului privind instituirea pentru Pădurea Trivale a regimului de Arie Naturală Protejată de interes național pe 374,3658 ha, proiect votat în Consiliul Local Pitești, joi, la doar câteva ore după ce liberalul Narcis sofianu îl catalogase drept nelegal (pentru ca apoi să-i dea el însuși votul), a subliniat că proiectul va fi urmat de un altul ce are ca scop şi protejarea diferenţei până la 944 de hectare pe care le însumează la această oră plămânul verde al Piteştiului. Apostoliceanul a explicat, astăzi, pentru Jurnalul de Argeş, cum va fi protejată pădurea.

„Nimeni nu va mai putea să ia un ac din pădurea asta. Văd că mafia lemnului a început să își arate colții, dar pe noi nu ne interesează decât să protejăm pădurea și să rămână în forma actuală, să nu se mai taie nici măcar o rămurică. Ăsta este scopul final.
Marți o să depunem al doilea proiect de hotărâre de consiliu local prin care propunem ca partea din pădure care este privată în momentul de față să devină arie protejată de interes național. Și Guvernul va avea cu siguranță grijă, pentru că ei au deja experiență cu multe arii protejate, știu ce au de făcut. Noi nu avem nici puterea, nici banii să cumpărăm pădurea și să o apărăm, ci, efectiv, statul o va face. Și cum se poate intra peste tot, în toate ariile protejate, dar trebuie să respecți anumite reguli, așa o să fie și aici”, a precizat S. Apostoliceanu.

„Scopul este să cuprindem absolut toată diferența din Pădurea Trivale, care este privată”

Întrebat, concret, ce suprafaţă vizează al doilea proiect pe care îl anunță, Sorin Apostoliceanu a explicat: „Toată pădurea mai are vreo 944 de hectare. Am făcut 374, scăzând pe cei 75 care sunt pe treritoriul Moșoaiei – dar am vorbit deja cu domnul primar de la Moșoaia și săptănmâna viitoare mă duc la dânsul și o să facă și ei. Deci, 944 minus 374, minus 75, rezultă acea diferență care va fi în al doilea proiect. Scopul este să cuprindem absolut toată diferența din pădurea Trivale, care este privată, indiferent a cui ar fi. Nu ne interesează a cui e, pădurea trebuie să rămână așa cum e. Cei de la Moșoaia vor face și ei hotărâre. Personal o să mă ocup, împreună cu parlamentarii de Arges, să mergem efectiv la ministere și să facem aceste două arii protejate, cea de 374 ha și cealaltă, pentru diferența până la 944 ha”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii