Web Analytics

Din nou despre Pădurea Trivale. Se joacă deja ”Hora securii” pe cadavrul ei?

de | 2.02.2022 14:41 | Actualitate, Opinii

Luni, la conferința de presă a PNL Pitești, am aflat ultima lovitură de secure care se pregătește pentru Pădurea Trivale. Anume că arhitectul-șef al Piteștiului, controversatul Cătălin Ghiță, vrea să propună Consiliului Local ca o parte din Pădurea Trivale să fie trecută, prin noul PUG al municipiului, în intravilan. E vorba de peste 500 de ha aflate deja în proprietate privată, la diverși oameni de afaceri sau imobiliari. Ce ar însemna asta? Un prim pas spre defrișare și construirea de blocuri sau cartiere rezidențiale. Cum spuneam, sunt oameni influenți care au cumpărat acolo și n-au de gând să facă ecologie sau acțiuni împreună cu cei de la Green Peace, ci să-și optimizeze profitul cu zeci de milioane de euro. Și cum se poate întâmpla asta? Printr-o frație a inelelor cu Doamna Secure și în concubinaj cu un Consiliu Local moale sau corupt.

Informația despre intenția arhitectului-șef Ghiță, probabil doar o săgeată a unui grup de interese, a fost furnizată de consilierul local Sorin Apostoliceanu, la aceeași masă la care se aflau încă doi consilieri liberali – Mihai Coteț și Tiberiu Irimia. Asta în contextul în care chiar doctorul Irimia, chestionat pe tema urbanismului haotic și mafiotic din Pitești, a recunoscut că sunt presiuni uriașe asupra Consiliului Local în această perioadă, ca să se accepte și apoi să se voteze un nou PUG, coafat în acord cu interesele și buzunarele dezvoltatorilor imobiliari. Cum speranța moare ultima, trag nădejde ca nimeni să nu îndraznească să voteze așa ceva, nici PNL, nici PSD, nici USR, că altfel e de fugit din Pitești. Și așa Piteștiul n-are niciun fel de identitate urbanistică, e un fel de Vest Sălbatic al unor parveniți din imobiliare care ridică blocuri între case, ruininând liniștea a mii de piteșteni vinovați doar că s-au născut într-un oraș care a devenit captiv între timp.

Citește și Şi-au făcut campanie cu ea şi acum au uitat-o! Proiectul „Pădurea Trivale, arie protejată” bate pasul pe loc… din 2019

Ca să înțelegeți exact de unde s-a plecat și unde vrea să se ajungă, reproduc o știre din „Jurnalul de Argeș” din 28 ianuarie 2021, care vizează același Consiliu Local de acum: „Consiliul Local Pitești a căzut de acord asupra modificării și completării HCL din 2019 privind propunerea de instituire a regimului de arie naturală protejată de interes național și declararea sa ca rezervație naturală pentru zona naturală Pădurea Trivale. Este vorba despre cele 374 ha care sunt în proprietatea statului, care trebuie să beneficieze de protecție. Consilierii au promis că vor mai da o hotărâre de CL să declare arie protejată și celelalte 500 ha aflate în proprietate privată, ca pădurea să nu rămână la discreția dezvoltatorilor imobiliari. Practic, mai vorbim în momentul de față despre 374 ha arie protejată – pădure de stat, dintr-o suprafață totală de 930 ha. Deci 556 ha au rămas în afara ariei protejate. Teoretic și practic, până la o nouă HCL ele nu sunt arie protejată”.
S-a ținut de cuvânt CL Pitești? De unde se vorbea de arie protejată și pentru pădurea de la privați, aflăm acum de la consilierul Apostoliceanu că se dorește trecerea ei în intravilan pentru ca privații să încingă ”Hora securii” pe cadavrul ei. Iar celor care au devenit proprietari în Trivale le spun doar atât: au cumpărat (sau moștenit) pădure, nu pădure în vederea defrișării spre a se construi blocuri în locul ei.

Citește și Cine e Tavi Chiriţescu – dezvoltatorul imobiliar împrumutat de Armand Chiriloiu / Legăturile şefului de la Silvic cu firma care construieşte frenetic vile în Pădurea Trivale

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *