Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, într-o reuniune extraordinară, Comitetul Interministerial de Coordonare a PNRR

de | 20.06.2022 12:02 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

În cadrul reuniunii, au fost prezentate elementele de dialog cu Comisia Europeană
realizate după depunerea de către țara noastră a primei cereri de plată aferente PNRR, în
valoare de 3 miliarde de euro.

Citește și: Fără precedent! Tribunalul anulează concursul de directori de la Şcoala “Ion Minulescu” din Piteşti

Cu același prilej, participanții au prezentat stadiul procedurilor de validare a jaloanelor și țintelor asumate pentru trimestrul I al acestui an.Totodată, a fost evaluat stadiul implementării măsurilor necesare pentru îndeplinirea țintelor și jaloanelor cu termen de realizare în trimestrul al doilea.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut dinamizarea ritmului de lansare a apelurilor și ghidurilor de proiecte din PNRR. “Guvernul a lansat deja o serie de programe de finanțare, în domenii precum dezvoltarea comunităților locale, educație, energie, cultură. Anul acesta, România are șansa de a folosi 10 miliarde de euro din PNRR, din prefinanțări și cereri de plată.

Citește și: A treia oară a fost cu noroc pentru Beny Păcănele! Da pentru mall, nu pentru blocuri în parcarea de la Hotel Muntenia!

Toate ministerele trebuie să depună eforturile necesare pentru a implementa reformele asumate, dar să și atragă banii europeni conform programărilor. Alături de programele operaționale și cele naționale, vom genera, astfel, mecanismul necesar dezvoltării economice și modernizării țării”, a declarat șeful
Executivului.

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.