Web Analytics
scris joi, 29.02.2024

Prețurile RCA vor scădea din toamna acestui an

În urma modificărilor propuse de ASF se așteaptă o reducere a prețurilor RCA pentru toți conducătorii auto din România, începând din toamna acestui an.

Prețurile RCA vor scădea din toamna acestui an

Citește și: Înmatriculare auto online pentru şoferii români. Proiectul a fost adoptat

Finalizarea procesului de integrare a AIDA, care este baza de date privind asigurările RCA administrată de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR), cu sistemele de date ale Poliției Române, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Registrului Auto Român (RAR), alături de implementarea modificărilor propuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la Legea 132/2017 referitoare la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), se așteaptă să conducă la diminuarea prețurilor RCA încă din toamna acestui an.

„ASF vrea să interconecteze AIDA cu sistemele Poliței Române, RAR și CNAIR pentru a avea o imagine mai clară asupra domeniului. Centrul va fi AIDA, baza de date gestionată de BAAR.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acolo se adună datele de la asigurători, care, la rândul lor, pot extrage date. Vrem ca în septembrie 2024 aceste baze de date să fie interconectate la AIDA. La discuții au participat toți, au fost constructivi. E un mare pas înainte”, a declarat pentru Profit.ro Sorin Mititelu, vicepreședinte ASF pentru piața asigurărilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită