Preţurile petrolului au crescut uşor pe fondul îngrijorărilor cu privire la scăderea ofertei

de | 22.04.2022 09:14 | Actualitate, Economie, Home

Preţurile petrolului au crescut uşor joi, susţinute de îngrijorările cu privire la scăderea ofertei, în vreme ce Uniunea Europeană (UE) analizează o potenţială interdicţie a importurilor de petrol din Rusia, care ar restricţiona şi mai mult comerţul mondial de petrol, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 50 de cenţi, la 107,30 dolari pe baril, la ora 16:59 GMT (19:59 ora României), după ce au atins mai devreme un maxim de 109,80 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au câştigat 75 de cenţi, până la 102,94 dolari pe baril, după ce mai devreme au atins un maxim de 105,42 dolari.

Citește și: Președinta comisiei Juridice a Senatului – propunerea PNL pentru funcția de judecător la CCR

Cumpărătorii au reacţionat, de asemenea, la întreruperile de producţie din Libia, care pierde peste 550.000 de barili pe zi din producţia de petrol din cauza blocajelor de la principalele exploatări şi terminale de export. Preţul petrolului Brent a câştigat aproape 8% în ultimele şapte zile de tranzacţionare, dar creşterea a avut loc într-un ritm lent, măcinator, spre deosebire de frenezia care a însoţit mişcările de la sfârşitul lunii februarie, când Rusia a invadat Ucraina, şi la mijlocul lunii martie.

Acest articol este despre: baril,oferta,petrol,preturi,productie,rusia

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Circulație închisă pe un drum județean din Argeș
Circulație închisă pe un drum județean din Argeș

Circulația pe drumul județean 741, Pitești – Mioveni se închide, miercuri, 25 mai, între orele 8-15. „Circulația pe tronsonul cuprins între km. 0+000 – 1+450 (intersecția de la Școala Specială Valea Mare Ștefănești), va fi închisă pentru lucrări urgente la trecerea la...


Loading RSS Feed