Web Analytics

Preşedintele PNL Diaspora: „Dorim eliminarea samsarilor din procedurile de eliberare a documentelor pentru românii din diaspora”

de | 31.08.2017 10:13 | Politica si Administratie

19 ViorelBadea PNL DiasporaPreşedintele Comisiei pentru românii din afara graniţelor din Senat, Viorel Badea, cel care este și președintele PNL Diaspora, a anunţat săptămâna trecută, la Universitatea Izvoru Mureşului, iniţierea unui proiect de lege de eliminare a intermediarilor în eliberarea documentelor pentru românii din diaspora.

„Dorim să iniţiem o propunere legislativă prin care să eliminăm intermediarii, samsarii în ceea ce priveşte procedurile de eliberare a documentelor pentru românii din diaspora. Al doilea pas este crearea unui birou unic pentru românii care vin să-şi obţină documentele, să le reînnoiască sau să le modifice, indiferent că e vorba de înmatriculări, RAR, certificate de naştere, transcriere, urmând ca al treilea pas să fie înregistrarea online pentru obţinerea acestor documente. În Occident, documentele se obţin în urma completării unor formulare electronice, se plăteşte o taxă minimă, de zece euro, după care documentul se transmite prin poştă. La asta vrem să ajungem, pentru că ceea ce se întâmplă acum în România pentru obţinerea acestor documente este o misiune imposibilă, pentru că tu vii acasă, în concediu şi nu poţi obţine nici măcar un singur document”, a spus senatorul Viorel Badea.
Președintele PNL Diaspora a arătat că 20% din populaţia României nu mai trăieşte în ţară, iar fenomenul este unul îngrijorător şi reprezintă o vulnerabilitate în contextul în care şi sporul demografic este unul negativ.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole