Web Analytics

Preşedintele Federaţiei de Bob face dirigenţie de şantier în Muscel

de | 11.02.2022 10:33 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie, Sport

România are zece sportivi din cadrul Federației Române de Bob și Sanie care participă la Olimpiada de Iarnă de la Beijing, dar și un președinte federal deosebit. Sorin Buta, fost primar de Câmpulung și deputat pe colegiul muscelean, este cel care conduce FRBS din anul 2010, atunci când alegerea lui a surprins, în condițiile în care practicantul amator de karate nu avea tangență cu sporturile de iarnă. Implicat de atâta timp în mișcarea sportivă, Buta nu neglijează nici afacerile proprii, care sunt din ce în ce mai profitabile.
În luna ianuarie, Sorin Buta a fost prezent la Vatra Dornei, la o etapă de Cupă Mondială la sanie pe piste naturale.

Pe de altă parte, ca reprezentant al firmei Global Proiect Consult SRL, el bate coclaurile prin Muscel, făcând inginerie de șantier. Are contracte cu duiumul, cam prin toate comunele, și nu mai prididește cu încasările și explicațiile. Așa cum s-a întâmplat tot în ianuarie, la Rucăr, acolo unde recepția terenului de sport de la Școala Gimnazială ”Nae A. Ghica” a picat din cauza unor deficiențe de construcție. Luat la întrebări, Buta a explicat că el nu are nicio vină, materialele folosite sunt conforme proiectului, doar că montarea covorului reprezentând suprafața de joc nu s-a făcut cum trebuie. Oricum, s-a dat un termen pentru remediere, deși speranțe de mai bine nu sunt.

Numai în acest an, Global Proiect Consult a contractat servicii de asistență tehnică sau supraveghere a lucrărilor ori lucrări de construcții în valoare de peste cincizeci de mii de lei. Anul trecut au fost peste cincisprezece lucrări, de la Călinești la Rucăr, dar și prin Prahova și Vâlcea, motiv pentru Sorin Buta să folosească mașina pentru deplasări, nu bobul sau sania de președinte.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Dosarul Sorin Buta: anatomia prăbuşirii unui fost primar de Câmpulung şi deputat de Muscel

Citește și Argeşenii Tentea şi Daroczi, campioni europeni de juniori la bob

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *