Web Analytics

Preşedintele Federaţie Române de Haltere, Nicu Vlad, a fost suspendat pe viaţă din sport

de | 16.06.2022 16:21 | Actualitate, Sport

Preşedintele Federaţie Române de Haltere, fostul campion olimpic Nicu Vlad (58 de ani), a fost suspendat pe viaţă din sport, joi, de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, din cauza implicării în cazuri de dopaj, transmite AFP.

Cazul lui Nicu Vlad, fost vicepreşedinte al forului mondial, a fost trimis la TAS în decembrie 2021 de către Agenţia Internaţională de Testare (ITA), după mai bine de un an de haos în lumea halterelor.

Citește și Pitești: Reținut de polițiști pentru complicitate la infracțiunea de furt calificat

Camera antidoping a TAS l-a suspendat pe viaţă pe Nicu Vlad, începând de joi, pentru implicarea în „manipularea procesului de control antidoping şi complicitate la încălcarea regulamentului antidoping internaţional în cazul mai multor halterofili, pe o perioadă de mai mulţi ani, începând cu 2012”, a precizat Tribunalul de la Lausanne, potrivit DigiSport.ro.

”Dată fiind gravitatea încălcărilor regulamentelor antidoping şi durata în care aceste fapte au fost comise, arbitrul unic a apreciat că o ineligibilitate pe viaţă este cea mai potrivită”, a explicat TAS, care va publica ulterior deciziile detaliate în acest caz.

Citește și ISU Argeș: Operaționalizarea Punctului de Lucru temporar pe Transfăgărășan

Nicu Vlad și maghiarul Tamas Ajan, ambii foşti conducători ai Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF), s-au aflat în centrul unui mare scandal de dopaj şi corupţie, după ce canalul german ARD a declanşat o anchetă în cascadă în ianuarie 2020.

ITA, căreia IWF i-a delegat conducerea programului său antidoping, a identificat 146 de cazuri suspecte ” în perioada 2009-2019”, aminteşte organizaţia într-un comunicat distinct, în care atribuie ”rolul de complicitate şi uz de fals” foştilor conducători ai IWF şi ai federaţiilor lor naţionale.

Citește și Adrenalină pe două roți la Rock’N Ride Fest Mioveni

Halterele se află sub supravegherea strictă a Comitetului Internaţional Olimpic, iar menţinerea lor în programul Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris, când această reprezintă mai mult de un sfert din cazurile de dopaj din istoria olimpică, nu este garantată.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *