Web Analytics
scris joi, 22.06.2023

Preşedintele Asociaţiei pentru Prevenţia Cancerului, despre ultima întâlnire cu Constantin Nicolescu: „Era dezamăgit…”

Dr. Bogdan Ion Catrangiu, medic în cadrul Institutului Oncologic București și președintele Asociației Române pentru Prevenția Cancerului, mărturisește că a beneficiat de ajutorul lui Constantin Nicolescu, pe vremea când acesta era președinte al Consiliului Județean Argeș, și au vorbit de mai multe ori.

Preşedintele Asociaţiei pentru Prevenţia Cancerului, despre ultima întâlnire cu Constantin Nicolescu: „Era dezamăgit…”

„Domnul Nicolescu a fost un mare ajutor pentru mine. Ca medic la Institutul Oncologic de peste 30 de ani, am încercat să reduc la esență ce se întâmplă în jurul nostru și am avut temeraritatea să creez o conferință pe care am susținut-o la Muzuel Golești- „Bărbatul, prezent și viitor”- la care am discutat despre bărbat ca principiu creator și însuflețitor. Printr-o conjunctură l-am cunoscut înainte de a ști că voi face evenimentul la Muzeul Golești, pe domnul Constantin Nicolescu. Cu dânsul am vorbit de toate. Am discutat și despre Argeș și despre politică.

Mi-a povestit despre demersul dânsului cu «Fiii Argeșului», gândit să țină așa, Argeșul, într-o anumită poveste. Eu i-am spus că sunt foarte mulți studenți la medicină din Pitești, multe persoane de decizie din Argeș. Iar el îmi spunea: «Da, știu, și am vrut să îi recompensez pentru dragostea lor de țară, de locurile natale, prin această diplomă și eveniment». I-am spus că vreau să fac acel eveniment și am legat o colaborare. Au venit foarte mulți oameni importanți din țară și din afară. Dânsul a vorbit acolo, a ieșit ceva frumos. Era anul trecut pe vremea asta.
Dânsul mi-a mărturisit boala de care suferă, avea o suferință de prostată, mi-a vorbit despre asta, apoi ne-am mai întâlnit de câteva ori la cafea în Pitești. A fost foarte deschis. Avea o seninătate, era împăcat cu niște lucruri, deși avea un soi de dezamăgire, dar nu era un om bârfitor. Era dezamăgit, era dezamăgit de ceea ce se întâmplă…”,
ne-a declarat doctorul Catrangiu.

Citește și Cu limbă de moarte, Constantin Nicolescu a cerut să nu-i cânte fanfara la înmormântare

Citește și Valeriu Nicolescu a murit la o clinică din Bucureşti. Întreba mereu de fratele lui, Costică

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *