Web Analytics

Președinta Parlamentului European, vizită în România

de | 19.12.2022 08:10 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, vine în vizită la București, după ce țării noastre i-a fost respinsă cererea de aderare la Spațiul Schengen. Aceasta se va întâlni, azi, cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă. Roberta Metsola se întâlnește și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu. Seara, de la ora 18.00, va susține un discurs în plenul camerelor reunite, în fața parlamentarilor români.

Citește și: De la 1 ianuarie se scumpeşte apa la Piteşti

În a doua zi a vizitei de lucru în România, Roberta Metsola urmează să aibă, marți dimineață, de la ora 10:20, o întâlnire cu studenți, la sediul Facultății de Drept din București, pe teme privind importanța tinerilor în Uniunea Europeană: „Împreună suntem Europa”.

Citește și: Generalul Chelaru s-a supărat pe primarul Gentea. Uite cine i-a împăcat!

Președinta Parlamentului European și-a exprimat în mai multe rânduri susținerea României la aderarea în Spațiul Schengen. Roberta Metsola și-a exprimat dezamăgirea faţă votul dat în discursul din Consiliul European din 15 decembrie.

Citește și: A fost sesizat Avocatului Poporului în cazul elevei bătute de la Liceul Ştefăneşti

Parlamentul European a adoptat în urmă cu două luni, pe 18 octombrie, o rezoluție prin care se cere aderarea României la Spațiul Schengen. Documentul nu are efecte juridice, însă este un important semnal la Bruxelles. În același timp, vizita șefei Parlamentului European are loc în plin scandal de corupție în cadrul Legislativului de la Bruxelles – QatarGate. După arestarea și demiterea eurodeputatei socialiste Eva Kaili în urmă cu o săptămână, scandalul de corupție scoate la iveală implicarea a zeci de eurodeputați socialiști. Peste 60 de europarlamentari sunt suspectați că au fost mituiți de Qatar pentru a influența decizii politice la Bruxelles.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *