Web Analytics

Preotul Matei din Vâlcea declară că Gherasim a vrut să-l violeze, însă infirmă despre sine că ar fi homosexual

de | 19.09.2019 13:31 | Dezvăluiri

# „Sunt un om normal, familist, cu frică și credință în Dumnezeu!”, mai spune purtătorul de sutană din județul vecin
În ediția anterioară a Jurnalului de Argeș, am publicat o declarație dată de un martor (Dincă Nicolae), care a mărturisit că părintele stareț Gherasim l-a forțat să întrețină relații sexuale cu el, promițându-i că îl face preot. Declarația a fost depusă în dosarul de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, dosar care a intrat pe rol în 2008, în urma unui denunț de șantaj depus de starețul Gherasim (pe atunci la mănăstirea Trivale) împotriva unui preot din Vâlcea, care îl acuzase anterior de tentativă de abuz sexual.
De altfel, călugărul Gherasim Nicuț s-a și retras ulterior, destul de ciudat, din procesul în care figura drept victimă. Ei bine, luni, 16 septembrie, respectivul preot din Vâlcea, Florin Darius Matei, ne-a trimis un e-mail în care, deși nu contestă mărturia dată de respectivul Dincă, ține să facă o precizare în ceea ce îl privește. Părintele Matei susține că, în urma acestui scandal și a interpretărilor eronate, i se poate pune în mod nedrept eticheta de homosexual, când, de fapt, a fost victimă a unei tentative de viol din partea lui Gherasim. Mai mult, bărbatul a făcut la începutul acestui an un test poligraf pentru a demonstra că tot ce a declarat în fața instanței a fost real, ba chiar se gândește să deschidă proces de casare a sentinței prin care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și decăderea din treapta preoțească.

Părintele Darius a făcut testul poligraf

„Către publicația Jurnalul de Argeș, în atenția redactorului-șef!
Ca urmare a apariției în publicația Jurnalul de Argeș a materialului «ÎPS Calinic a recunoscut în instanță că știa de apucăturile gay ale lui Gherasim», unde faceți referire și la persoana mea, Matei Florin Darius, în baza dreptului la replică, vă rog să corectați cele afirmate de dumneavoastă «pentru a nu divulga relația amoroasă dintre ei»; în denunțul pus la Poliție împotriva mea, călugărul Gherasim a scris: «Va spune că eu am vrut să-l violez ». De asemenea, ați afirmat dumneavoastră că «Matei a susținut în instanță cum că starețul este cel care i-a făcut avansuri sexuale». Este eronat, întrucât am susținut în instanță că, de fapt, «călugărul Gherasim a vrut să mă violeze, tentativă de abuz sexual»! Țin să vă precizez că eu nu sunt homosexual, sunt un om normal, familist, cu frică și credință în Dumnezeu.
Anul acesta, la data de 15 ianuarie am făcut o testare poligraf; consider că este relevant, drept care vă atașez actul”.
Vă mulțumesc,
Matei Florin Darius”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii