Web Analytics

Premiile revistei de cultură „Argeş”

de | 16.06.2022 11:50 | Actualitate, Cultură

Vineri, 17 iunie 2022, de la ora 13.00, Centrul Cultural Pitești organizează, la Filarmonica Pitești, un eveniment deosebit având în centru revista de cultură „ARGEȘ”, pe care o editează și care este susținută de Consiliul Local și de Primăria Pitești. Mai întâi, vor fi lansate ultimele două numere ale revistei, pe lunile mai (cel dedicat poeziei care se scrie sub bombardamente, în Ucraina) și iunie (cel dedicat gânditorului Jacques Ellul). Apoi va avea loc decernarea Premiilor revistei „ARGEȘ” pe anul 2021. Dincolo de valoare, un alt criteriu de bază constă în faptul ca premiantul (ori cei, mulți, propuși de oricare membru al redacției) să fi colaborat cu revista în anul anterior.

Astfel, Premiul „Opera Omnia” va fi acordat lui N. Georgescu, cel mai important eminescolog al zilelor noastre, născut la Coșești, Argeș; Premiul „Restituiri culturale” – lui Cosmin Victor Lotreanu, consul general al României la Trieste, Italia; Premiul „Cronica limbii române” – lingvistului C. Voinescu; Premiul pentru „Traducere” – Crenguța Mălăiaș, cunoscută mai mult ca poetă, laureată a Concursului de poezie „Leoaică tânără, iubirea”, în 2017.

În fine, dar nu în ultimul rând, va fi lansat volumul al II-lea din proiectul „Cărțile revistei ARGEȘ”, și anume „Acasă, la cei plecați… Cele mai frumoase reportaje”, de Mihai Barbu, reportaje care au apărut, inițial, în paginile revistei în ultimul deceniu. Este o colecție care a fost inițiată de Simona Fusaru, care se și îngrijește de apariția sa. De remarcat faptul că volumul anterior, „Clavecine și vecinătăți. Din poezia lumii”, de Leo Butnaru, din Chișinău (cu postfețe semnate de Adrian Alui Gheorghe și de mine), a fost nominalizată, recent, la Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova pe 2021, categoria „Cartea de traduceri”. Fapt ce validează din plin opțiunea revistei piteștene de a o publica. Să sperăm că și volumul lui Mihai Barbu va avea aceeași soartă, în România!

Citește și Revista de cultură ARGEŞ, 20 de ani de serie nouă

Citește și Revista de cultură ARGEŞ împlineşte 55 de ani de la înfiinţare


Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole