Web Analytics

Revista de cultură ARGEŞ, 20 de ani de serie nouă

de | 21.10.2021 13:19 | Actualitate

La 15 octombrie, la Filarmonica Pitești a avut loc un întreit eveniment, legat de revista de cultură ARGEȘ, prezentat de către primul redactor-șef al revistei, Jean Dumitrașcu, de către actualul redactor-șef, Leonid Dragomir, și de către singura persoană care a fost în redacție, de 20 de ani, secretar general al revistei, Simona Fusaru.

Premiu din partea primarului Cristian Gentea

Cristina Munteanu, consilier personal al primarului Cristian Gentea, a oferit o plachetă aniversară revistei. Mai mult, primarul Gentea a scris pe contul personal de facebook următoarele: „Felicit Revista de cultură ARGEȘ, serie nouă, la împlinirea a 20 de ani de activitate editorială! Într-o perioadă dificilă pentru publicațiile print, revista culturală ARGEȘ are privilegiul unui public constant, educat pentru virtuțile cuvântului tipărit! Prestigiul acestei reviste culturale etalon împrumută prestigiu și comunității, astfel că municipalitatea va susține financiar, în continuare, publicarea scriitorilor valoroși!”.

Citește și Caragiale a cerut votul piteştenilor, însă n-a ieşit deputat de Argeş

După ce s-a prezentat ceea ce a reușit revista ARGEȘ în ultimii 20 de ani, s-au acordat diplome. Celor care au făcut-o cu putință (Liviu Martin, Denisa Popescu, Mihai Golescu etc.) până la acordarea, după o pauză de câțiva ani, a Premiilor revistei unor personalități care au colaborat cu aceasta. Astfel, au fost acordate următoarele premii:
Premiul pentru proză – Marian Ilea
Premiul pentru poezie – Florentin Sorescu
Premiul pentru arte – Alexandru Jurcan.
Un moment amuzant (surpriza pregătită de Simona) a avut loc în momentul în care eu i-am acordat lui Leonid Dragomir o diplomă, iar Leonid mie alta!

Citește și Recuperarea lui Henri Coandă s-a făcut via Piteşti, înainte de a fi primit de Ceauşescu

Lansare de carte a unui poet de la Chișinău

La final a avut loc lansarea volumului „Clavecine și vecinătăți. Din poezia lumii”, de Leo Butnaru, de la Chișinău, un volum de traduceri publicate în revistă între anii 2008-2021, realizat în cadrul proiectului „Cărțile revistei ARGEȘ”.
Am remarcat, la o sugestie a lui Leo Butnaru, că revista a fost condusă în cei 20 de ani de către „patru D” – Diaconescu Mihail, Dumitrașcu Jean, Doman Augustin Dumitru și Dragomir Leonid, cu un „S” din umbră (Simona).
Emoție, mici cuvântări ale premianților (Alexandru Jurcan, omul care publică în revistă cronică de film, a intervenit printr-o înregistrare video, dacă tot ne aflam la Cinema „București”), diplome.
Din păcate, pe fondul pandemiei și… nevaccinării, au lipsit mulți dintre cei premiați sau ar fi dorit să participe, precum scriitorul Varujan Vosganian și Î.P.S. Calinic, senior editor al revistei.

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii