Web Analytics

Premierul ungar Viktor Orban, salvat de un jurnalist local în largul coastei croate

de | 8.08.2022 22:59 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Un jurnalist local l-a salvat pe premierul ungar Viktor Orban în largul coastei croate, când barca sa gonflabilă a început să piardă aer şi era în pericol să se scufunde, a relatat publicaţia Slobodna Dalmacija, făcând referire şi la declaraţii în care şeful Guvernului de la Budapesta îi îndemna pe maghiari să aleagă Lacul Balaton în locul Mării Adriatice, potrivit News.ro.

Citește și: Polițiști, angajați CFR și pensionari militari protestează și cer salarii și pensii mai mari 

Incidentul a avut loc în weekend într-un golf de pe insula Vis de pe coasta Dalmaţiei.

„S-a stricat barca, aşa că l-am dus pe el, pe soţia lui şi pe garda lui de corp la mal”, a declarat jurnalistul Boris Vrkic pentru ziarul Slobodna Dalmacija.

Vrkic, care a lucrat pentru Slobodna Dalmacija, s-a forografiat alături de politicianul maghiar.

Orban era într-o dispoziţie bună în pofida incidentului şi a mers la un restaurant cu fructe de mare pentru cină, a continuat Vrkic. 

Slobodna Dalmacija îşi începe relatarea amintind de o declaraţie a lui Orban din luna iulie, în care îndemna maghiarii să opteze mai degrabă pentru lacul ungar Balaton decât pentru Marea Adriatică, descurajându-şi astfel compatrioţii să îşi petreacă vacanţele pe coastra croată.

Citește și: Grindeanu, despre Autostrada Sibiu-Pitești: “E o rușine pentru statul român să se înceapă prima autostradă care traversează Carpaţii, la mai bine de 15 ani de la intrarea în UE” 

O altă declaraţie invocată de publicaţie este cea în care Orban susţinea că Ungaria nu ar fi avut probleme cu embargoul privind importurile de petrol rusesc, dacă marea nu i-ar fi fost luată.

„Cei care au mare şi porturi au posibilitatea să aducă rezervoare petroliere. Dacă marea nu ne-ar fi fost luată, am avea şi porturi”, a spus premierul ungar.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *