Web Analytics

Polițiști, angajați CFR și pensionari militari protestează și cer salarii și pensii mai mari 

de | 7.08.2022 12:54 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Polițiștii, angajații CFR și pensionarii militari, ies în stradă, începând de luni, și cer salarii și pensii mai mari.

„De foarte mulți ani de zile, salariile polițiștilor sunt o problemă națională, o problemă pe care au creat-o politicienii și aceea că acum vreo 10-12 ani în urmă, pe politicieni nu îi interesa foarte mult salariile polițiștilor și o să fiu drept cu dumneavoastră și o să spun că, cu ghilimelele de rigoare, polițiștii se mai descurcau și ei.

Citește și: Popa Onu, pe la Athos

Numai că între timp au apărut DNA-ul, DGA-ul, “Doi și-un sfert” și atunci polițistul a intrat într-o normalitate, adică de aceea de a nu se mai descurca. Numai că politicienii au uitat de o bucată de timp să îi dea polițistului drepturile cuvenite”, afirmă Iulian Surugiu, fondatorul Sindicatului Național al Agenților de Poliție, scrie Antena3. 

Colegii de la sindicate cer sprijinului și celorlalte categorii de oameni, pentru că societatea română este și ea e în urmă cu salariile. Deci foarte bine că procedează la protest. Acum să vedem cât de departe vor merge liderii sindicali, pentru că atunci când ești lider sindical trebuie să-ți asumi și ce ți-ai propus, trebuie să obții”, a declarat Iulian Surugiu, conform sursei citate.

În paralel, Guvernul pregătește noi majorări salariale pentru bugetari, unele de până la 50%, chiar din această lună, potrivit unui proiect de ordonanță publicat de ministerul Muncii. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *