Web Analytics

Prefectura, nemulţumită că în absenţa unui Plan Urbanistic General, Primăria Piteşti aprobă planuri de detaliu pe bandă rulantă

de | 24.01.2018 16:40 | Politica si Administratie

01 cj argesPlanul Urbanistic General (PUG) este cel mai important document din punct de vedere urbanistic pentru orice localitate, cu atât mai mult pentru un oraş.

Pentru că, în prezent se lucrează la actualizarea PUG-ului la Piteşti,  administrația locală a propus la prima ședință de consiliu din acest an, mai multe proiecte de hotărâre privind aprobarea PUD-urilor (plan urbanistic de detaliu), pentru mai multe construcții. Consilierii locali au votat o parte dintre acestea, două însă au fost amplu discutate în plen. Este vorba despre o clădire de locuințe cu spații comerciale la parter, pe strada Armand Călinescu nr 16, pe care, aleșii nu au dorit-o, după o dezbatere aprinsă căreia i-a dat tonul președintele de ședință, Cristian Gentea. În acest caz, argumentele contra devoltării proiectului imobiliar în această zonă au fost legate de apropierea de Școala Ion Pillat, faptul că strada Rahovei pe care urma să fie una dintre intrările în imobil este mult prea îngustă și aglomerată, și, în concluzie, lipsa locurilor de parcare. Aceeași lipsă a locurilor de parcare, dar și extența unor probleme legate de canalizarea care nu poate face față pânzei de apă freatică, motiv pentru care sunt și multe intervenții ale autorităților în zonă, au invocat și cetățenii de pe stada Alunului, din Găvana, nemulțumiți de perspectiva ridicării unui bloc pe strada lor. Acest proiect a fost retras de pe ordinea de zi, până la o dată ulterioară.
În orice caz, consilierii au mai votat alte câteva proiecte de aprobare a PUD-ului, iar alte asemenea planuri de detaliu sunt încă aflate în analiză la Primăria Pitești. Acest lucru a determinat Prefectura Argeș să emită  atenționări către municipalitate, care întârzie cu elaborarea Planului Urbanistic General și aprobă pe bandă rulantă  planuri de detaliu.  
În momentul de faţă, documentaţia aferentă licitaţiei pentru desemnarea firmei care va face lucrările de cadastru, necesare PUG-ului  fiind în verificare la  agenţia naţională de achiziţii publice. Licitaţia a fost încărcată în sistemul electronic naţional de achiziţii publice, suma estimată fiind de peste 100.000 lei de la bugetul local.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Ar fi.bine ca organele statului sa se sesizeze cum au fost platiti banii firmei altrix , care a castigat lilicitatia pentru pug si trebuie sa-l predea in 2009. Lucrarea nu e fost finalizate nici in ziua de azi, dar banii au fost încasări. Pitestiul are Pug-ul expirat din 2009.

  2. banii au fost platitii lucrarea nu a fost predata nici pana azi. A se vedea contractul cu sc. altrix din 2008.
    Cine oarea a papat banii!!!!

  3. Organele statului se fac ca ploua in acest caz.