Web Analytics
scris vineri, 10.12.2021

Povestea drapelului de 100 de metri, de la parada de 1 Decembrie

Un proiect pornit din Argeş şi de care a auzit toată România

Ziua Națională a României a fost sărbătorită inedit și cu fast în Argeș, asta și datorită profesorilor și elevilor Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. De 1 decembrie, aceștia s-au remarcat prin defilarea cu un drapel lung de 100 metri, pe traseul Primărie – Piața Vasile Milea, acolo unde a avut loc parada și a defilat garda de onoare. Apoi, elevii Școlii Populare de Artă au dus drapelul și alte locuri din județ.

Povestea drapelului de 100 de metri, de la parada de 1 Decembrie

Cusut în două zile, drapelul de 100 de metri a fost purtat în locuri pline de istorie și simbolism pentru județul Argeș, moment ce a adus emoție în sufletul copiilor. De exemplu, el a fost desfășurat la Mânăstirea Curtea de Argeș, bineînțeles cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Calinic și cu sprijinul părintelui arhimandrit Caliopie. Apoi a fost purtat la Vidraru, unde a fost desfășurat pe toată lungimea barajului, la fel pe Mausoleul Mateiaș și pe Transfăgărășan. „Drapelul uriaș i-a impresionat românii din țară și din afara granițelor. Am vrut să arătăm lumii întregi cele mai spectaculoase obiective ale Argeșului, dar și trăsăturile de caracter ale oamenilor din aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu – credința, rezistența, eroismul și sacrificiul. Cu alte cuvinte, să marcăm drumul poporului român prin istorie”, ne-a spus Elena Iagăr, managerul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

Citește și Ziua Națională: Tricolorul de 102 metri, purtat în zonele cu istorie din Argeș

Iar reacțiile n-au întârziat să apară. Au curs mesajele pozitive pe rețelele de socializare și la televiziunile naționale, care au mediatizat acțiunea inedită pornită din Argeș.
„Au contribuit foarte mulți oameni la succesul acestui proiect. De fapt, nu ar fi fost posibil fără implicarea totală a colegilor mei din Școala Populară de Arte și fără sprijinul părinților elevilor noștri, cărora vreau să le mulțumesc și pe această cale”, mai spune Elena Iagăr.

Citește și Elevii de 10, premiaţi de Ziua Naţională, la Călineşti

Elena Iagăr: „Oamenii simt când lucrurile sunt făcute din suflet”

Impresionant a fost momentul în care, la parada din Centrul Piteștiului, sute de copii și părinți s-au alăturat elevilor de la Școala Populară de Artă și au defilat împreună cu ei și cu tricolorul de 100 de metri.
„Oamenii simt când lucrurile sunt făcute din suflet. Dacă veți privi fotografiile, veți vedea bucuria de pe chipurile lor. Veți vedea oameni umăr la umăr și copii mergând pe vârfuri, pentru că de-abia ajungeau să țină de steag, dar cu toții bucuroși că sărbătorim împreună Ziua României, Ziua noastră, a tuturor românilor, a concluzionat Elena Iagăr.

Citește și Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Mioveni

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită