Web Analytics
scris joi, 09.12.2021

Elevii de 10, premiaţi de Ziua Naţională, la Călineşti

Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu mare fast la Călinești. Unspezece elevi din clasele V-VIII, care au terminat anul școlar trecut cu media 10, au fost premiați de către primarul comunei, Mihai Georgescu, cu diplome, în semn de apreciere pentru performanța lor la școală și răsplătiți cu suma de 500 de lei, bani alocați din bugetul local.

Elevii de 10, premiaţi de Ziua Naţională, la Călineşti

„Am ales simbolic data de 1 Decembrie tocmai pentru a-i motiva și mobiliza pe elevii comunei noastre să obțină rezultate bune în continuare, iar la anul să fie la fel de conștiincioși”. Primarul mai promite că va propune Consiliului Local ca anul viitor recompensa pentru elevii de 10 să ajungă la dublul valorii din 2021: „Le-am făcut și eu o promisiune elevilor: la anul, prima să se mărească la 1.000 de lei”.

La evenimentele de la Călinești dedicate zilei de 1 Decembrie și derulate în premieră în comună, de când primar a devenit Mihai Georgescu, au întreținut atmosfera de sărbătoare națională Fanfara Argeșului, Corul Veteranilor, Grupul Folcloric „Mugurii” Călinești, Ansamblul de dansuri local „Chindia” și, nu în ultimul rând, Taraful Iancu Jianu, condus de cunoscutul cobzar Nicolae Gaciu . Sărbătoarea de 1 decembrie s-a încheiat cu tradiționalul ciolan cu fasole și țuică de Călinești, oferite localnicilor prezenți în curtea Casei de Cultură.

Citește și Celebrul Costel Gaciu va preda lecţii de cobză copiilor din Călineşti

Citește și Comuna Călineşti a devenit gazda celei mai mari şezători din Ţara Românească

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...