Web Analytics
scris miercuri, 01.04.2015

Poreclit „Ospătarul” de Pendiuc, primarul de la Mioveni nu rămâne dator: „Am văzut la dumnealui că îi plăcea meseria asta pentru că dădea sarmale!”

# Stenogramele DNA dintre Pendiuc şi secretară agită apele în PSD. Cum răspund cei denumiţi de primar „o şleahtă de nemernici”

Poreclit „Ospătarul” de Pendiuc, primarul de la Mioveni nu rămâne dator: „Am văzut la dumnealui că îi plăcea meseria asta pentru că dădea sarmale!”

Interceptări de senzație ce devoalează atmosfera de mâncătorie din PSD Argeș, anexate de către DNA în rechizitoriul din Dosarul Autobuzul. Aflăm astfel că, după ce a participat la o ședință cu scântei a PSD Argeș, primarul Pendiuc a sunat-o pe Carmen Lis, șefa sa de cabinet, pentru a-i povesti despre scandalul de la partid. Iar asta se întâmpla pe 5 noiembrie 2014, cu o seară înainte de perchezițiile de la primărie și de la domiciliul său. Din stenograme reiese că Pendiuc era supărat că i se contestase autoritatea ca președinte interimar al filialei și a izbucnit, în confesiunea  telefonică pe care i-o făcea secretarei, la adresa colegilor de partid, pe care i-a numit drept „o șleahtă de nemernici”. În continuare, primarul Piteștiului a folosit și porecle pentru liderii marcanți ai filialei argeșene a PSD. Așa se face că Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, era denumit „Ospătarul” de către Pendiuc, edilul de la Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă,  a devenit „Topo”, iar vocalul vicepreședinte Ion Mânzână a primit apelativul „Mânjilă”. Iată în continuare cum comentează aceste remarci ale lui Pendiuc, dar și poreclele folosite de acesta, Ion Georgescu, primarul de la Mioveni, Gheorghiță Boțârcă, primarul orașului Topoloveni și Ion Mânzână, vicepreședinte PSD Argeș. Exact în legătură cu aceste porecle și, de altfel, cu caracterizarea generală a primarului Pendiuc la adresa tuturor colegilor din PSD, i-am abordat pe cei trei: Ion Georgescu, Gheorghiță Boțârcă și Ion Mânzână.

„Mie nu îmi este ruşine cu meseria mea, niciodată n-am uitat de unde am plecat” 

Ion Georgescu, primarul de la Mioveni: „Nu am citit așa ceva! Dacă asta este părerea dumnealui despre colegii dumnealui, o respect, dar ei sunt cei care l-au susținut, și pe el și echipa lui. Am fost alături de el… Dacă ne-a găsit și porecle, chiar este problema dumnealui! Viața îți oferă de toate, niciodată cineva nu trebuie să uite de unde a plecat, că pământul se rotește în jurul axei sale, iar un om în viață are și urcușuri și coborâșuri. Iar la ce se referă dumnealui, înțeleg că m-a făcut ospătar, este o meserie de care mulți habar nu au. De multe ori este mai importantă și mai interesantă decât alte meserii din piața muncii. Dacă se referă personal la mine, este undeva la jumătate, aia era acum 30 de ani. Ce făceau ei, inclusiv domnul Pendiuc, acum 30 de ani, că nu erau nici miniștri, nici deputați, nici primari, nici profesori universitari? Bineînțeles că toată lumea a plecat de la o meserie. Eu am făcut o școală profesională și una tehnică și sunt mai multe trecute în diplomă, dar pe aia au ales-o ei. Mie nu îmi este rușine, eu niciodată nu am uitat de unde am plecat, ce am învățat și ce am ajuns prin muncă. Nu știu de alții și nu mă interesează! Am văzut însă la domnul Pendiuc că îi plăcea tare mult meseria asta pentru că dădea sarmale! O fi fost invidios… Mă rog! Vă rog, însă, să rețineți că am dat niște răspunsuri fără să citesc acele stenograme!”

„Ce să zic? Topo înseamnă sus!”

Gheorghiță Boțârcă, primarul de la Topoloveni: „Nu am citit despre aceste stenograme. Nu îmi este cunoscut fondul problemei. Ce să zic? Fiecare își are locul lui! În ceea ce privește porecla Topo, ce aș putea să zic? Topo înseamnă sus! Pe mine mă depășesc discuțiile astea private ale domnului Pendiuc, cărora nu le găsesc un sens. Toată viața eu am fost obișnuit, și la mine acasă, la nivel de familie, să nu discut treburi de serviciu sau de partid. Nu a făcut parte din educația mea să amestec una cu alta! Nu pot să mă apuc să vorbesc cu nepotul, cu familia sau cu prietenii treburi legate de partid, de administrație, de sectoare total diferite…”.

„Cu numele meu poţi să faci o serie de derivate, nu e nicio supărare”

Ion Mânzână, vicepreședinte PSD Argeș: „Păi, ce să spun? Poate că are dreptate domnul Pendiuc sau poate că nu! Cine știe? Viața merge înainte și cu și fără… În ceea ce privește poreclele, eu cred că stenograful nu știa de mine, ceea ce este pozitiv pentru mine… Cu numele meu poți să faci o serie întreagă de derivate și, prin urmare, nu este niciun fel de deranj. Acum, serios, vă spun că îmi este greu să comentez stenogramele unui om care trece prin momente grele, așa cum e domnul Pendiuc. Nu sunt prea multe de spus! Timpul le rezolvă pe toate și nu am niciun fel de supărare. Dacă se publică și stenogramele mele, cine știe ce afirmații fac la adresa unora sau a altora și poate că m-ar pune într-o lumină proastă și pe mine. Așa că de ce să mă hazardez să comentez declarațiile altuia?”.
Marius Ionel

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...