Web Analytics

Pompier argeșean, în lupta cu incendiile din Franța: „Găsim jar și la 1 metru sub pământ”

de | 16.08.2022 13:23 | Actualitate, Home

Opt pompieri argeșeni participă la stingerea incendiilor de vegetație din Franța. Printre ei se află și Marius, care a împlinit 26 de ani luni, 15 august. Săptămâna trecută, acesta abia ieșise de la serviciu când a primit mesaj pe grupul turei: „La prânz se pleacă spre București, iar acolo un avion vă preia cu tot cu mașini și până seara sunteți în Franța”.

Pompierii argeșeni fac parte dintr-un modul specializat de intervenție al României, format din 77 de cadre și 17 mijloace de intervenție, care desfășoară misiunea în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă. „Am sunat imediat și am cerut să merg și eu. Cu o seară înainte văzusem la televizor situația de acolo. Localități întregi au fost evacuate, iar pompierii francezi interveneau zi și noapte. Ne gândeam toți cât de greu trebuie să le fie. Am avut doar puțin timp să îmi fac bagajul și să îi anunț pe ai mei. Mama s-a îngrijorat, însă tata a încurajat-o. Mi-a zis că este mândru de mine. Le-am promis că îi sun zilnic”. În continuare, Marius a povestit care e situația în Franța:

Mesaje de mulțumire

Au tot venit localnici la noi să ne mulțumească. (..) Unii ne-au mulțumit și în limba română

Iepuraș salvat din flăcări

„Aici, flăcările apar peste tot. Încercăm să stingem focarele ascunse. Uneori, găsim jar și la 1 metru sub pământ. Vântul și uscăciunea ajută la propagarea incendiilor. Au tot venit localnici la noi să ne mulțumească. Sunt extraordinari. S-au mobilizat cu toții și se ajută între ei, ne-au adus și nouă apă și alimente. Și toți ne mulțumesc. Unii ne-au mulțumit și în limba română”, a transmis Marius într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Citește și Mesaje de mulțumire pentru pompierii români care ajută la stingerea incendiilor din Franța

„La mulți ani, Marius! Felicitări pentru tot ceea ce faci! Și noi suntem mândri de tine și de toți colegii tăi! Succes în misiuni! Să vă întoarceți sănătoși!”, a transmis IGSU.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole