Web Analytics

Pompierii argeșeni participă la stingerea incendiilor de vegetație din Franța

de | 12.08.2022 09:23 | Actualitate, Home

Pompierii argeșeni ajută la stingerea incendiilor din Franța. Joi, au fost trimiși opt subofițeri cu o autospecială de stins incendii la fondul forestier, pentru a sprijini autoritățile franceze în lupta cu flăcările.

Pompierii argeșeni fac parte dintr-un modul specializat de intervenție al României, format din 77 de cadre și 17 mijloace de intervenție, care desfășoară misiunea în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Citește și Echipe de pompieri din România, Germania, Polonia, Austria sunt trimise ca ajutor pentru combaterea incendiilor în Franța

Joi, 11 august, la ora 22:00, o aeronavă militară C-17 Globemaster III, din dotarea Bazei PAPA de Transport Aerian Strategic, a decolat de pe aeroportul Baza 90 din București cu destinația Franța (zona Bordeaux).

Totodată, o altă aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria, a decolat, noaptea trecută, de pe aeroportul din Timișoara, cu echipaj format din pompieri salvatori și tehnică de intervenție specifică aflată în dotare.

Vineri, 12 august, restul pompierilor sunt transportați cu un avion militar aflat în dotarea MApN.

Foto: ISU Argeș

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *