Web Analytics

Mesaje de mulțumire pentru pompierii români care ajută la stingerea incendiilor din Franța

de | 14.08.2022 13:26 | Actualitate, Home

Pompierii români au pornit în altă misiune de stingere a incendiilor de vegetație, duminică- 14 august, în altă zonă de intervenție din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne, din Franța. Pompierii români lichidează focarele ascunse și mențin o linie de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, totul în condiții extreme, temperaturi ridicate și vânt puternic. Printre pompierii plecați se numară și argeșeni. Detalii, AICI.

„Începând cu ora 08.15, modulul execută operațiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenție, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă. Astfel, 36 de pompieri care încadrează 5 mașini de stingere incendii de pădure, 2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, 1 cisternă de 12.000 l și un microbuz se află dislocați în zona Boutox. Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Citește și Pompierii români continuă să se lupte cu flăcările în Franța

Incendiu de vegetație în Franța

Desene făcute de copii pentru pompieri

Pompierii au fost întâmpinați cu desene realizate de copii, în care îi salută și le mulțumesc.

Citește și Echipe de pompieri din România, Germania, Polonia, Austria sunt trimise ca ajutor pentru combaterea incendiilor în Franța

Reamintim că, în această săptămână, România a trimis în Franța un modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice, în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Foto: IGSU

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *