Web Analytics
scris miercuri, 07.12.2022

Poluare uriașă pe Dunăre

O poluare s-a produs pe Dunăre pe o lungime de 6 kilometri până la ecluza Porţile de Fier I, a anunţat marţi seara Administraţia Naţională Apele Române. Din primele date, este vorba despre irizaţii petroliere care se întind de la km fluvial 936 până la ecluza hidrocentralei. Reprezentanţii Apelor Române spun că au fost anunţaţi de poliţiştii de frontieră care s-au aflat într-o misiune în zonă.

Poluare uriașă pe Dunăre

Citește și: Niculae Bădălău a contestat decizia de arestare preventivă la Înalta Curte

„Informația a fost primită astăzi de colegii noștri din cadrul Apele ROmâne Jiu – Sistemul de Gospodărire a Mehedinţi din partea reprezentanților Poliției de Frontieră în timp ce aceștia se aflau în misiune de intervenție”, potrivit anunțului de la Apele Române.

Citește și: Un argeșean a fost reținut într-o afacere ilegală cu alcool etilic!

O echipă de la Apele Române s-a deplasat la faţa locului şi a prelevat probe de apă pentru a stabili sursa poluării. Totodată, reprezentanţii Hidroelectrica au montat în cursul serii un baraj absorbant pentru stoparea poluării. „Echipele noastre monitorizează în continuare evoluţia situaţiei de la faţa locului, în amonte şi în aval de Hidrocentrala Porţile de Fier I”, au precizat reprezentanții de la Apele Române.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...