Web Analytics
scris joi, 18.01.2024

Poliţistul erou care a falsificat un proces verbal de contravenţie şi-a recunoscut fapta

Procesul celor doi polițiști de la Rutieră care l-au lăsat pe fostul șofer al șefului IPJ Argeș să scape după ce a condus cu viteză prin Pitești. La primul termen, din 21 septembrie 2023, cei doi și-au recunoscut faptele în fața instanței.
În 2022, agentul de poliție Daniel Dogaru, atunci șofer al comandantului IPJ Argeș, a fost prins gonind cu 145 km/h, pe strada Nicolae Dobrin din Pitești, de către agenții Emanuel Mihai Croitoru (foto) și Marius Cătălin Grigore de la Rutieră. Însă polițiștii nu l-au sancționat după ce agentul le-a cerut să o menționeze în procesul verbal ca șofer pe soția sa, pasager în mașină. Cum încerca Daniel Dogaru să îi înduplece pe colegi: „Lasă, mă, că ea e nevasta-mea, e același nume, Dogaru, mașina e pă Dogaru. Păi, și vrei să mi-l iei mie?…. păi, care inspector șef… ce… să nu vadă ăla acolo… mă bălăcăre ăla… că amenda tot io o plătesc. Ce dracu, suntem colegi, dă-l în gura… la fel aș face și eu…”, se arată în rechizitoriul prezentat de Jurnalul de Argeş încă din 2022.
Numai că DGA îi urmărea deja într-un dosar de luare de mită și s-a aflat totul.

Poliţistul erou care a falsificat un proces verbal de contravenţie şi-a recunoscut fapta

Polițiștii Emanuel Mihai Croitoru și Marius Cătălin Grigore au fost trimiși în judecată, din decembrie 2022, pentru fals intelectual, respectiv complicitate la fals intelectual și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Pe 21 septembrie 2023, cei doi inculpați au adoptat poziţia de recunoaştere a faptelor, astfel că procesul se va judeca în baza procedurii privind recunoaşterea învinuirii. Adică judecata o să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmării penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, în acest caz urmând să beneficieze de dispoziţiile art. 396 al. 10 C.p.p.. Inculpaţii au mai fost de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în situaţia în care vor fi găsiţi vinovaţi. Un alt termen este abia în aprilie.

Citește și Şoferul şefului IPJ Argeş a dat în radar cu 140 de km/oră, apoi le-a cerut colegilor de la Rutieră să falsifice procesul-verbal

Citește și Exclusiv. Rechizitoriul poliţiştilor de la Rutieră care l-au lăsat să scape pe şoferul şefului IPJ Argeş

Dani Mocanu – obligat de instanță să îi dea daune morale polițistului Emanuel Croitoru

Emanuel Croitoru este cunoscut și pentru procesul de denigrare pe care i l-a intentat cântărețului de manele Dani Mocanu pentru defăimare în mediul online. Agentul a cerut daune morale de 100.000 de lei, dar, în martie 2023, Judecătoria Pitești a decis ca Dani Mocanu să-i plătească polițistului 5000 de lei.
Pe 26 noiembrie 2016, Poliția Română l-a desemnat pe Emanuel Croitoru eroul zilei într-o postare pe Facebook, după ce, cu o zi în urmă, polițistul salvase două persoane, victime ale unui accident rutier petrecut în Pitești. Emanuel Croitoru, aflat în timpul liber, a intrat în autobuz printr-un geam spart, a scos o femeie blocată, apoi a acordat primul ajutor șoferului. Pe atunci lucra ca agent de ordine publică la Secția 2 București. Se angajase în cadrul poliției din iunie același an, în urma promovării examenului de încadrare din sursă externă.

Citește și Din zeci de patroni de pe lista proxeneţilor săltaţi la Curtea de Argeş în 2017, au fost judecaţi doar patru şi doar unul condamnat cu… suspendare

Citește și Peste 6.500 de elevi din Argeş nu mai beneficiază de transport gratuit

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *