Web Analytics

Polițiștii nu vor mai putea ține o persoană în secție mai mult de 12 ore

de | 7.09.2021 09:34 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatul a adoptat, luni, în plen, proiectul legislativ iniţiat de Guvern care vizează prelungirea la maximum 12 ore a timpului pe care o persoană îl poate petrece într-o secţie de Poliţie pentru verificarea identităţii acesteia.

CITEȘTE ȘI: Deputatul Remus Mihalcea: Cei de la USR PLUS dau vina pe PSD pentru eșecul lor de astăzi

S-au înregistrat 109 voturi „pentru” şi 11 abţineri. „Verificarea situaţiei de fapt şi, după caz, luarea măsurilor legale faţă de persoana condusă la sediul Poliţiei se realizează de îndată fără a depăşi un termen de 8 ore de la momentul iniţierii deplasării. (…). În situaţia în care identitatea persoanei nu a putut fi stabilită în termenul de 8 ore, acest termen se prelungeşte cu perioada necesară stabilirii identităţii, verificării situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale fără a depăşi un termen de 12 ore de la momentul iniţierii deplasării”, stipulează proiectul de lege adoptat.

CITEȘTE ȘI: Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă: Cel mai mare beneficiar al scumpirilor este STATUL

Potrivit expunerii de motive, proiectul de lege este menit să asigure protecţia şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, dar şi „eliminarea apariţiei oricăror moduri neunitare de acţiune în rândul poliţiştilor”.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii