Web Analytics
scris luni, 06.09.2021

Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă: Cel mai mare beneficiar al scumpirilor este STATUL

Autoritățile vorbesc de niște vinovați inventați, ascunzând în fapt principalul câștigător al scumpirilor din energie, care este statul român, căruia îi convine să încaseze foarte mulți bani de pe urma consumatorilor, arată o analiză semnată de Dumitru Chisaliță, de la Asociația Energia Inteligentă. Creșterea prețurilor la gaze și energie electrică a creat cele mai mari avantaje statului: conectarea redevențelor pentru gaze la prețurile de la Viena a determinat o creștere a venituriulor din redevențe cu cca. 500%, iar creșterea prețurilor a determinat creșterea veniturilor din TVA cu cca. 48%.

Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă: Cel mai mare beneficiar al scumpirilor este STATUL

CITEȘTE ȘI: Identitatea profesorilor nevaccinați, protejată de GDPR

„Probabil asta explică baloanele de săpun aruncate pe piață de autorități, promovând scandaluri și inventând vinovați”, scrie Dumitru Chisăliță.

Președintele asociației Energia Inteligentă enumeră temele false lansate, printre care ideea că prețurile la energie nu au crescut, explicația privind facturile mari fiind greșelilor distribuitorilor sau furnizorilor. O altă teorie este faptul că Gazprom este vinovat de prețurile mari din România, chiar dacă contractul de import gaze încheiat cu aceștia, în luna aprilie 2021, conform raportului privind piața de gaze al ANRE arată că prețul de achiziție al gazelor este de 73,38 lei/MWh, adică sub prețul din acel moment de pe Bursa Română de Mărfuri, de 73,61 lei/MWh. O a treia afirmație este că prețul gazelor urmează să scadă după punerea în funcțiune a Nord Stream2, o afirmație care poate să fie valabilă în Germania sau Austria, dar nu și în România.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Don chisalita si … h’acioata h’energia h’intelegenta/scarba’mputita … dispara-n hau ! Dixit !!!

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită