Web Analytics

Polițiștii de penitenciare protestează împotriva măsurilor de austeritate anunțate de coaliția de guvernare

de | 7.08.2023 03:20 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Miercuri, polițiștii de penitenciare iau cu asalt sediul PNL, iar joi pe cel al PSD.
 
Miercuri, 16.08.2023, începând cu ora 12:00, polițiștii de penitenciare reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) protestează în fața sediului Partidului Național Liberal (PNL), iar joi, 17.08.2023, la aceeași oră, în fața sediului Partidului Social Democrat (PSD).
 
Polițiștii de penitenciare sunt revoltați de măsurile de austeritate anunțate de liderii coaliției de guvernare: „bugetarul de lux”, Nicolae CIUCĂ și „prim-ministrul austerității”, Marcel CIOLACU. Măsurile de austeritate constau în: reducerea cu 30% a posturilor vacante, desființarea funcțiilor de șef birou din instituțiile publice, acordarea voucherelor de vacanță doar salariaților cu venituri brute de maxim 10.000 lei.

Citește și:


 
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) acuză liderii coaliției de guvernare de lipsă de discernământ, întrucât măsurile “luate pe genunchi” de aceștia pun pe butuci ordinea publică și siguranța românilor și creează o nouă specie de pensionari la 38 de ani: „pensionarii austerității”.
 
Sindicatele din penitenciare consideră că proiectul ordonanței austerității scurs în spațiul public poate fi o rătăcire involuntară a lui Marcel Ciolacu și a lui Nicolae Ciucă, întrucât materializarea unui astfel de proiect le-ar conferi celor doi lideri politici soarta și credibilitatea politică a lui Traian Băsescu după ce a dat afară 25% din bugetari.
 
Măsurile dezastruoase, incapacitatea și netransparența au devenit emblematice pentru guvernările din ultimii ani și i-au făcut pe cetățeni, inclusiv pe polițiștii de penitenciare, să creadă că politicianul român a devenit un deraiat care pune accent doar pe imagine,aparențe și manipulare, ci nu pe rezultatul activității sale, pe care oricum n-o prea înțelege. Nu este permis să tai posturile bugetarilor utili (profesori, medici, polițiști, militari, polițiști de penitenciare) și să menții sinecurile inutile, plătite regește și ocupate de beizadele, amante, fini, nași, tovarăși de pahar ai politicienilor. 
 
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) transmite partidelor PSD și PNL să renunțe la măsurile de austeritate aparent benefice societății și să gândească rațional că distrugerea sectorului de apărare, ordine publică și securitate națională nu este de folos decât infractorilor.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *