Poliţiştii de la Secţia 2 i-au făcut mutaţie fotbalistului Pulhac de la Dinamo

de | 5.11.2014 19:30 | Dezvăluiri

# Raportul secretizat al IGPR despre mafia permiselor din Argeş (8) # Pe când juca la Dinamo, fotbalistul și-a luat și el permisul la Pitești

Din totalul de 71 de cereri verificate de către Direcția Națională de Evidență a Persoanei privind persoane care au solicitat schimbarea domiciliului în municipiul Pitești și care au obținut ulterior permisul de conducere, în 61 de cazuri au fost identificate procese verbale întocmite de către agenții din Secția 2 de Poliție, care atestau că solicitanții locuiau efectiv la domiciliul declarat… Cererile a 60 de persoane au fost însoțite de referate întocmite de agentul șef Nicolae Ciobanu, agentul șef principal Nicolae Tudosie, agentul șef Mihail Ionescu, agentul șef Chircioagă, agentul Petrache, agentul șef adjunct Ion Neagu, agentul șef Costache, agentul șef principal Eugenaș Rosoi, agentul șef George Anghel și agentul șef adjunct Alexandru. În toate cazurile documentele au fost înmânate direct solicitantului, după ce în prealabil au fost semnate și ștampilate fără a fi înregistrate în evidențele subunității, cu excepția referatului nr. 398.480 din 20.06.2007, întocmit de agentul șef principal Eugen Roșoi și anexat cererii lui Cristian Pulhac, fără însă ca poziția respectivă să fie închisă. Pentru cine nu știe, născut la Iași, fotbalistul Cristi Pulhac a evoluat pentru Dinamo între anii 2002 – 2013 iar până în această vară a avut contract cu echipa azeră FC Qabala. Ei, bine, nici în cazul fotbalistului ieșean ca nici în celelalte cazuri, polițiștii de la secția 2, atunci când au fost luați la întrebări de ofițerii Direcției de Control Intern al IGPR, nu au putut oferi explicații plauzibile pentru modul de lucru defectuos, precizând doar că nu exista o procedură stabilită în acest sens(?!).

Foștii șefi ai Secției 2 de Poliție Pitești, printre care și comisarul Eduard Bîlă, nu și-au instruit subalternii

Comisarul șef Constantin Răduță și adjunctul acestuia, subcomisar Gheorghe Avram, foști șefi ai secției în acea perioadă, în rapoartele prezentate în timpul verificărilor au precizat că după numirea în funcție la 20.03.2008, respectiv decembrie 2007, s-au documentat cu privire la modul de lucru în astfel de situații stabilind ca verificările să se efectueze numai în baza unor adrese ale Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanei Pitești. De asemenea, și el fost șef al secției 2, actualmente șef al Serviciului Investigații Criminale, comisarul Eduard Bîlă, a precizat că modalitatea de a verifica cererile de stabilire a domiciliului pe raza subunității se realiza „conform unei practici anterioare”, fără ca ofițerii să dea o explicație plauzibilă cu privire la cele constatate de comisia de control. Din conținutul declarațiilor găzduitorilor a rezultat că în 27 de cazuri cei care au solicitat schimbarea domiciliului erau rude sau prieteni, în 11 situații au declarat că au luat în spațiu persoane pe care nu le cunoșteau, din care 6 la rugămintea unor cunoștințe. În 11 situații polițiștii, respectiv agentul șef Nicolae Ciobanu, agentul șef Mihail Ionescu și agentul pr. Nicolae Tudose au înmânat găzduitorilor referatul cu rezultatul verificărilor fără a se deplasa la respectivele adrese, iar agentul de poliție George Anghel a întocmit un referat pentru certificarea existenței imobilului și a faptului că solicitantul locuiește efectiv la adresa respectivă cu propunere de stabilire a domiciliului pe raza Secției 4, deși nu avea competență teritorială. Concluzia trasă de către corpul de control a fost că polițiștii nu au fost instruiți cu privire la competențele ce le revin la regimul domicilierii.
Alina Crângeanu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii