Poliţiştii argeşeni au dat amenzi de un miliard lei vechi în doar trei zile

de | 7.01.2016 14:29 | Actualitate

De Revelion, poliţiştii argeşeni au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada Revelionului, peste 250 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în toată ţara, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. Zilnic, efectivele de poliţie rutieră au utilizat aproximativ 29 de autospeciale, din care 11 dotate cu aparate radar.
În perioada 31 decembrie 2015 – 02 ianuarie 2016, poliţiştii au constatat 31 de infracţiuni, dintre care 22 de natură judiciară, 5 la regimul materialelor explozive, 2 la regimul circulaţiei rutiere şi 2 de altă natură.
În aceeaşi perioadă, poliţiştii au aplicat aproximativ 260 de sancţiuni, în valoare de peste 98.800 de lei.
Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială.
De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 194 de sancţiuni contravenţionale, 22 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 10 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune.
M.S.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed