Web Analytics
scris luni, 04.03.2024

Polițiști din Arad, acuzați de luare de mită. Averi impresionante

Cinci polițiști din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Arad sunt acuzați că ar fi primit de la mai multe persoane, prin intermediari, mai multe sume de bani. Acestea ar fi fost destinate fraudării examenelor practice, în cazul obținerii permiselor auto.

Polițiști din Arad, acuzați de luare de mită. Averi impresionante

Citește și: Mircea Lucescu, șocat când a auzit că a fost urmărit de Securitate: „Nu pot să cred așa ceva. E prima oară când aud”


Conform datelor din anchetă, banii ar fi ajuns la destinație prin intermediari, respectiv instructori auto sau alte persoane de încredere. Pentru fraudarea examenelor pentru obținerea permiselor de conducere, cei cinci polițiști din Arad ar fi primit sume de bani cuprinse între 200 euro – 400 euro. În urma achitării acestei „ taxe”, candidații ar fi primit „ajutor” pentru a trece proba traseului. Alături de cei cinci polițiști de la Permise, au fost trimiși în judecată un administrator al unei școli de șoferi din Arad, un instructor auto, dar și doi candidați, aceștia din urmă fiind acuzați de dare de mită.
Procurorii au analizat veniturile pe care aceștia le-au obținut în ultimii ani. Conform investigației financiare, aceștia ar fi reușit să strângă averi substanțiale. „Veniturile obținute în perioada 2017 și până în prezent, identificarea stilului de viață și crearea profilului financiar, analiza fluxului sumelor de bani încasate de aceștia de la persoane fizice și juridice, în vederea identificării beneficiarilor reali ai acestor sume și a modului lor de utilizare, precum și a eventualelor bunuri mobile și imobile achiziționate sau înstrăinate, atât în nume propriu, cât și pentru alte persoane, având în vedere situația financiară și a bunurilor, atât pentru persoanele cercetate penal cât și pentru membrii de familie ai acestora (soți, părinți, socri, copii)”, arată procurorii. O parte dintre cei vizați în anchetă nu au putut justifica anumite sume deținute. De asemenea, unul dintre polițiști nu a putut justifica banii investiți într-un imobil ridicat în perioada 2017-2022.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *