Web Analytics
scris vineri, 17.05.2024

Situație tensionată la Moscova: Adjuncții fostului ministru al apărării, Serghei Șoigu, au demisionat și sunt anchetați pentru deturnare masivă de fonduri

Situația din cadrul Ministerului Apărării din Rusia este una cu adevărat explozivă. După ce Vladimir Putin a luat decizia de a-l schimba din funcție pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, acum adjuncții ministrului sunt anchetați pentru deturnare de fonduri, scrie https://www.stiripesurse.ro, preluat de Romanian Global News.

Situație tensionată la Moscova: Adjuncții fostului ministru al apărării, Serghei Șoigu, au demisionat și sunt anchetați pentru deturnare masivă de fonduri

Adjuncții ministrului Apărării, Alexei Krivoruchko și Ruslan Tsalikov, au demisionat din funcții, asta pentru că sunt supuși unei anchete de mare amploare. Cei doi ar fi acuzați că au deturnat fonduri pentru armament și veste antiglonț în valoare de 22 de milioane de dolari.

Citește și: Specialist oncolog din Japonia: Vaccinurile Covid sunt vinovate de explozia de Turbo-Cancere

FSB și Comitetul de Investigații au deschis un dosar penal împotriva celor doi foști oficiali de rang înalt. Primul căzut a fost capul adjunctului fostului ministru al apărării, Timur Ivanov. El a fost acuzat de fapte de corupție și arestat imediat. Surse de la Moscova relatează de scene care amintesc de anii lui Stalin. Generalul -locotenent Iuri Vasilievici Kuznetsov, șeful Direcției principale de personal a ministerului Apărării a fost scos în toiul nopții din locuință și târât de către ofițerii de la contrainformații militare care purtau cagule.

Citește și: Conferință de promovare a relațiilor economice dintre China și România, găzduită de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București

Președintele rus Vladimir Putin l-a înlocuit duminică pe Serghei Șoigu din funcția de ministru al Apărării cu Andrei Belousov, relatează Reuters. Şoigu a fost numit, în schimb, secretar al Consiliului de Securitate rus, funcţie în care îl înlocuieşte pe influentul Nikolai Patruşev, fost director al FSB.

Președintele rus a propus duminică un nou ministru al Apărării, numindu-l pe civilul Andrei Belousov, un fost viceprim-ministru specializat în economie. Putin dorește ca Serghei Șoigu, ministrul apărării din 2012 și un vechi aliat al liderului de la Kremlin, să devină secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, înlocuindu-l Nikolai Patrușev.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită