Web Analytics

Politică! MINISTRUL FINANŢELOR, ADRIAN CÂCIU: „Nu există în lucru şi nici în intenţie o ordonanţă de naţionalizare a pilonului 2 de pensii”

de | 11.08.2022 14:00 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a declarat pentru Economedia că „nu există nici în lucru şi nici în intenţie vreo astfel ordonanţă de urgenţă de la Ministerul de Finanţe”, după ce fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a declarat că în ministerul Finanţelor se lucrează la un nou plan de naţionalizare a pilonului 2 de pensii, notează Economedia.

„Este un fakenews de la cap la coadă”, a spus Câciu, pentru Economedia.

Citește și: Dănuţ Dinu susţine că dr. Mircea Penescu nu s-a interesat de el după incident, însă medicul îl contrazice

Ieri seară, ministrul Muncii, Marius, Budăi, a afirmat că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact suma ce este virată de stat către Pilonul 2 de pensii. Declaraţia ministrului este îngrijorătoare, în contextul în care PSD a mai încercat, în trecut, să naţionalizeze Pilonul 2 de pensii. Cu toate acestea el a precizat că este o lege în vigoare şi că este exclus să nu se mai vireze către Pilonul 2.

„Estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este 12 miliarde, exact cât virăm noi către Pilonul 2. Estimarea este de aproximativ 12 miliarde, vom vedea la sfârşit pe execuţia bugetară, exact cât virăm către Pilonul 2. Nu vreau să creez o ştire de aici, că a spus Budăi că nu mai virăm către Pilonul 2, este exclus aşa ceva, este o lege”, a declarat Budăi.

Astăzi, fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a afirmat că în ministerul Finanţelor se lucrează la un nou plan de naţionalizare a pilonului 2 de pensii.

„Totul e încă pe şest, dar intenţia e clară. Vor să vă ia contribuţia la pilonul 2. Acei 3,75% pe care îi cotizaţi lunar pentru asta. Vă scriu ca să ştiţi ce urmează. Nu avem ce să le facem prin parlament. Iar Avocatul poporului nu va ataca OUG-uri la CCR. Şi chiar dacă cumva ar face-o, CCR nu va cenzura guvernul pe teme importante”, afirmă Năsui.

Citește și: Fenomenul Pitești! „Un an şi şapte luni, până la majorat, m-au ţinut singură în celulă. E cumplit să fii singur în închisoare!”

Potrivit lui, se lucrează la mai multe scenarii. „Dar cert este că de data aceasta planul este mult mai perfid decât ultima oară când PSD a încercat să facă fix acelaşi lucru. Diferenţa este că acum au şi susţinerea domnului Iohannis şi deci a PNL”, spune el.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *