Web Analytics

PNRR. Alte șapte contracte de finanțare, de 11 milioane euro, pentru Pitești!

de | 8.02.2023 10:36 | Actualitate, Bani europeni, Home, Politica si Administratie

Miercuri, 8 februarie, primarul din Pitești, Cristian Gentea, a semnat alte șapte contracte de finanțare pentru renovarea energetică a unor clădiri publice, aferente proiectelor depuse la finanțare în cadrul Rundei 2 a PNRR – Componenta 5 – Valul renovării – ne comunică Primăria Pitești.

Citește și: Care este stadiul lucrărilor la Muzeul Județean Argeș

Este vorba despre renovări nergetice la: clădirea Primăriei, cu o valoare de 11.255.117,54 lei, inclusiv TVA; Liceul cu Program Sportiv „Viitorul”, cu o valoare de 6.497.473,70 lei, inclusiv TVA; Creșa nr. 8 – Smeurei, cu o valoare de 1.945.563,28 lei, inclusiv TVA; Școala „Ion Minulescu”, cu o valoare de 6.061.871,85 lei, inclusiv TVA; Școala „Tudor Mușatescu”, cu o valoare de 6.074.759,48 lei, inclusiv TVA; Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, cu o valoare de 20.443.059,45 lei, inclusiv TVA; Creșa nr. 9 – Popa Șapcă, cu o valoare de 2.074.439,56 lei, inclusiv TVA.

Conform comunicatului de presă al Primăriei Pitești, creșterea eficienței energetice va fi realizată prin: termoizolare pereți exteriori; schimbarea în întregime a tâmplăriei existente şi montarea nouă, cu trei rânduri de geam; termoizolarea conturului exterior al ferestrelor; dezafectarea terasei necirculabile existente şi proiectarea unei şarpante cu învelitoare metalică, care să asigure montarea surselor regenerabile de energie; termoizolarea tranşeului pentru pod; termoizolarea soclului perimetral; reabilitarea instalaţiilor de încălzire, de apă caldă, a instalațiilor electrice; montarea instalaţiilor de ventilare mecanică în fiecare sală de clasă, unităţi de recuperare de tip aer/aer; montarea sistemelor de monitorizare şi control; montare surse de energie regenerabilă; refacerea trotuarului de protecţie şi hidroizolarea fundaţiei.

Durata de implementare a proiectelor este de 24 luni – după cum anunță Primăria Pitești.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *