Web Analytics
scris vineri, 05.04.2024

PNL și PSD, la braț pentru europarlamentare. „Vom vedea dacă această alianță electorală se va transforma într-o alianță politică”

Alianța PNL-PSD a depus, vineri, lista comună de candidați pentru alegerile europarlamentare. În capul listei au fost puși Mihai Tudose (PSD) și Rareș Bogdan (PNL). Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au mers la sediul Biroului Electoral Central și apoi au avut declarații comune, făcând trimitere la continuarea atragerii fondurilor europene.

PNL și PSD, la braț pentru europarlamentare. „Vom vedea dacă această alianță electorală se va transforma într-o alianță politică”

Nicolae Ciucă: „Este o listă care cuprinde o parte dintre europarlamentarii care au experiență și care și-au desfășurat activitatea în Parlamentul Uniunii Europene. De asemenea, sunt și oameni noi. Practic, este o echipă pe care am asumat-o împreună, astfel încât să ne ducem la capăt angajamentul pentru a continua cu aceeași responsabilitate să asigurăm stabilitatea guvernării și dezvoltarea României. Această echipă are misiunea de a merge la Bruxelles nu pentru un partid, nu pentru Partidul Național Liberal, nu pentru Partidul Social-Democrat; are misiunea să meargă la Bruxelles pentru România, pentru cetățenii României, pentru a face tot ceea ce le stă în putință astfel încât să continuăm acest proces de dezvoltare cu fonduri europene, cum, de altfel, s-a și realizat în ultimii 17 ani și putem cu toții să vedem acest lucru. Bani cu care vom putea să dezvoltăm comunitățile locale, să putem să realizăm infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, să putem să îmbunătățim cele două obiective pe care fiecare dintre partide și toate partidele politice au promis că le vor avea pe lista de priorități, și anume domeniul educației și domeniul sănătății”.

Citește și 5 Aprilie 1955: Sir Winston Churchill (Premiul Nobel pentru literatură) a demisionat din funcţia de prim-ministru al guvernului britanic

Marcel Ciolacu: „În acest moment e oficial, cele două partide au constituit o alianță electorală. Am făcut o alianță electorală la fel cum am construit și o coaliție de guvernare. Nu am făcut-o nici pentru Partidul Social-Democrat, nici pentru Partidul Național Liberal, am reușit împreună să depășim toate discuțiile interne și să arătăm și interiorul partidelor, dar mai ales să arătăm românilor că avem maturitatea politică de a lua o decizie nu pentru noi, o decizie pentru stabilitate, pentru dezvoltare, într-un moment în care România nu-și permite să piardă vreo investiție, vreun ban european și vreo coerență când vorbim de aderarea integrală la spațiul Schengen, și terestru, când vorbim de eliminarea vizelor pentru Starele Unite și, nu în ultimul rând, când vorbim de aderarea la OCDE. Acestea sunt proiectele mari pentru care am creat, de fapt, această alianță electorală și după ce românii vor decide prin vot, pentru că întotdeauna românii au dreptate, vom vedea după data de 10 iunie deciziile ulterioare politice”.

Întrebați despre scenariul vehiculat cu privire la extinderea alianței și pentru următoarele alegeri și împărțirea funcțiilor de putere în coaliție, liderii colaiției au spus că vor lua o decizie după alegerile din 9 iunie.

„Împreună așteptăm să vedem care va fi votul de încredere pe care îl vom primi de la români, ulterior după 10 iunie vom lua o decizie”, a spus Nicolae Ciucă. „După votul românilor vom vedea dacă această alianță electorală se va transforma într-o alianță politică. Cu certitudine, pe data de 10 iunie vom avea o ședință de coaliție”, a răspuns și Marcel Ciolacu.

Citește și Alina Gorghiu, la pas prin mai multe localităţi din Argeş. „Am mers din casă în casă pentru a discuta cu oamenii”

Citește și Echipa PSD din Consiliul Local Piteşti a ajuns la 13 consilieri. Şi notarul Ionel Didea a intrat în partid

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *