Web Analytics

PNL Pitești: Părinți revoltați! Administrația locală Pitești se laudă cu clase renovate prin munca și efortul părinților și profesorilor

de | 2.09.2020 17:15 | Actualitate

 

Din dorința de a demonstra că s-a implicat pentru ca noul an școlar să înceapă în cele mai bune condiții și la Pitești, administrația locală postează în mediul online fotografii cu clase renovate pe banii părinților! Aceștia sunt furioși și cer administrației locale să nu mai transforme eforturile lor în materiale de propagandă electorală.

Datele oficiale nu mint! Directorii de școală nu mint!

Pe baza datelor oficiale transmise de către directorii de unități de învățământ către Inspectoratul Școlar Argeș, PNL a semnalat în numeroase rânduri că 18 școli încep anul școlar fără elementara apă caldă la robinet. De asemenea, alte 19 unități de învățământ au semnalat că nu au buget de la 1 septembrie pentru asigurarea materialelor de igienizare. Situația a fost raportată tocmai pentru ca, până la 15 septembrie, să se găsească soluții, în contextul situației excepționale prin care trecem.

Într-un oraș cu o administrație responsabilă, care oricum ar fi trebuit să rezolve aceste probleme cu luni în urmă, următorul pas ar fi trebuit să fie luarea de măsuri pentru începerea în siguranță a școlilor. Ce se întâmplă, însă, într-un oraș cu administrația… pe care o avem? Ne semnalează părinții, revoltați că reprezentanții Primăriei Pitești se laudă în mediul online cu clase frumos pregătite pentru noul an școlar, dar… pe banii strânși prin Comitetele de părinți, nu ai administrației!

”Vă acuz de ipocrizie, stimați contracandidați de la PNL!” este mesajul fostului inspector general al IȘJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, actual viceprimar al Piteștiului, care a postat imagini cu câteva clase din școlile piteștene, unele deja pregătite, altele în curs de pregătire.

Printre fotografiile postate de Dumitru Tudosoiu, care crede că astfel demonstrează că administrația publică locală s-a implicat în pregătirea anului școlar, se află și una cu clasa I A (respectiv a VI-a C) a Școlii Nicolae Bălcescu. ,,Vrem doar să se afle adevărul, iar acesta este că Primăria Pitești nu a făcut nimic pentru clasa noastră. Tot ce s-a făcut acolo e doar munca și efortul părinților și al cadrelor didactice.” ne-a declarat Președintele Comitetului de Părinți al Clasei I. Datorită părinților și al eforturilor depuse de cadrele didactice, parchetul a fost rașchetat și lăcuit și urmează să se vopsească lambriurile și caloriferele. Anul trecut, tot prin Comitetul de Părinți, s-au achiziționat dulapuri pentru ca cei mici să aibă unde să-și lase rechizitele, caietele și cărțile, după terminarea programului de lucru. Tot prin Comitetul de părinți, care va contribui cu jumătate din sumă, urmează să se achiziționeze 25 de bănci noi, moderne.

Părinții reclamă: ”Nu suntem noi cei care trebuie să asigure material de campanie electorală”. Este de notorietate că, la Pitești, multe clase au fost renovate cu bani de la părinți, strânși în mod legal prin intermediul Comitetelor de părinți, prin dirijarea celor 2% din impozitul pe venit sau prin generozitatea unor sponsori. Nu poți aștepta la infinit după o administrație care, la 30 de ani de la Revoluție, nu a reușit nici măcar să asigure condiții ce țin de un abc al civilizației în toate unitățile de învățământ. De digitalizare, de table inteligente, de imprimante 3D… nu mai vorbim! ,,Consider că nu suntem noi cei care trebuie să asigure material de campanie electorală. Eforturile noastre, ale părinților și cadrelor didactice, nu trebuie să constituie materiale de propagandă electorală. Cu siguranță, administrația publică poate face multe pentru școala asta, că tot a fost adusă în fața opiniei publice. Îl provoc pe viitorul primar, indiferent cine va fi, să ne acorde o atenție suplimentară, pentru că avem nevoie de ajutor!” ne-a mai declarat Președintele Comitetului de Părinți al Clasei I.

Același lucru îl dorește și Ionela Iagăru, profesor învățământul primar în clasa în care, de-a lungul anilor, a încercat să se gospodărească așa cum a putut și să le ofere copiilor un mediu cât mai prietenos cu putință. ,,Îmi doresc doar ca persoana care va ocupa funcția de prim-gospodar al municipiului nostru, să facă din această unitate de învățământ un obiectiv important al mandatului 2020-2024. Să aducă toate îmbunătățirile de care are nevoie o școală a vremurilor noastre, să se implice pentru ca Școala Gimnazială <Nicolae Bălcescu> să fie pregătită să facă față tuturor provocărilor ce vor urma.” transmite doamna profesor Ionela Iagăru administrației locale actuale și, mai ales, viitoare.

Departamentul de Comunicare al PNL Pitești

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dar ce eforturi ați făcut dragă ptr renovare? Ați făcut împrumuturi de la bănci? Ati zugrăvit personal? Ați făcut foamea toată vara asta să plătiți ptr clasă?
    Și o renovare la învățători și profesori, pe când? Că datorită caracterului dictatorial, șpăgar și pus pe amenințări, nu se învață nimic și la 18 ani ăia fug din țară mancand pământul.