Web Analytics

PNL face ECHIPĂ pentru ZONA METROPOLITANĂ!

de | 13.08.2020 13:30 | Politica si Administratie

Piteștiul nu se mai poate dezvolta în mod izolat, pe cont propriu. Nici localitățile limitrofe nu au forța financiară pentru a le oferi cetățenilor standardele de civilizație pe care și le-ar dori. ZONA METROPOLITANĂ – acesta este proiectul pentru care echipa PNL pentru Primăria Pitești și candidații liberali din localitățile învecinate municipiului reședință de județ și-au unit forțele. Timpul administrațiilor conduse de vătafi a apus! Este nevoie de dezvoltare integrată, interconectată, durabilă și de calitate, iar asta nu se poate face decât în cadrul unei Zone Metropolitane funcționale.
Experiența administrațiilor de succes din România ne arată că zonele metropolitane bine conduse ajung rapid la competitivitate economică: pot atrage eficient fonduri și investitori, își pot dinamiza sectoarele construcțiilor, serviciilor și turismului. De asemenea, dezvoltarea lor viitoare este una durabila, întrucât politicile economice, culturale, sociale și ecologice sunt armonizate în mod optim și în avantajul tuturor. În contextul în care județul nostru este tot mai depopulat de la un an la altul, o zonă metropolitană în care standardul de viață este unul la nivel satisfăcător înseamnă un motiv pentru ca cei care locuiesc aici să nu mai plece, iar cei care deja au făcut-o să aibă pentru ce reveni!

Ce ne-ar putea aduce o zonă metropolitană?

1. INFRASTRUCTURA CONECTIVĂ – sisteme de transport în comun, drumuri, pasaje, poduri de importanță metropolitană, sisteme de tip park&ride, bike&ride, trasee pietonale;
2. INFRASTRUCTURĂ DE BUSINESS – parcuri industriale, științifice, tehnologice, incubatoare și acceleratoare de afaceri, centre expoziționale, piețe de gross;
3. ÎNFIINȚAREA SISTEMELOR DE TRANSPORT PUBLIC METROPOLITAN – autobuz, trenuri metropolitane, tramvaie etc.;
4. INVESTIȚII ÎN CALITATEA VIEȚII – educație – creșe, grădinițe, campusuri pentru învățământul liceal și profesional dual; sănătate – spital metropolitan de urgență, centre de permanență pentru asigurarea urgențelor medicale minore; spații publice și spații verzi – regenerare urbană în cartiere și cele noi, centre istorice, locuri de joacă, zone de agrement etc.

Sorin Apostoliceanu – primar, echipa PNL pentru Primăria Pitești

,,În calitate de viceprimar, am pledat pentru existența unei zone metropolitane. Avem, în bună parte, o infrastructură de apă și canalizare în comun. Aceasta nu reprezintă decât un beneficiu minor prin comparație cu ceea ce presupune cu adevărat o zonă metropolitană dezvoltată și funcțională. În ultimii patru ani am purtat discuții aplicate cu primarii localităților limitrofe în privința unui sistem de transport în comun. Din păcate, nu am găsit deschiderea necesară. Mă bucur, însă, că PNL are candidați la primărie care înțeleg necesitatea majoră a acestui proiect. Împreună vom demonstra că se poate!”.

Mihai Coteț – viceprimar, echipa PNL pentru Primăria Pitești

,,În 1989, Piteștiul era unul dintre cele mai industrializate și puternice municipii și un pol economic de rezonanță al României. În 30 de ani, orașe care erau cu mult în urma Piteștiului au devenit mari hub-uri IT sau oferă o varietate de locuri de muncă în parcurile industriale realizate în urmă cu ani buni. Orașele moderne și civilizate își scot activitatea industrială din oraș și o mută în parcurile industriale amplasate, de cele mai multe ori, în zonele metropolitane. Stocul de spaţii industriale şi logistice din România a ajuns în 2019 la 4,1 milioane mp. Noi nu ne numărăm printre ele! În schimb, în top se află 5 oraşe conduse de primari liberali: Timișoara – 500.000 mp; Ploiești – 371.000 mp; Cluj – 300.000 mp; Arad – 7 parcuri industriale; Oradea – 4 parcuri industriale.”

Ana Stan – candidat în echipa PNL pentru Primăria Pitești

,,Populația municipiului reședință de județ este în continuă scădere, iar procesul de îmbătrânire, tot mai accentuat. Zona metropolitană și toate avantajele care vin la pachet odată cu aceasta vor transforma Piteștiul în acel oraș-magnet pentru cei care caută o calitate a vieții ridicată și locuri de muncă variate și decent plătite. Nu cred că se mai poate vorbi despre o dezvoltare sustenabilă, sănătoasă, pe termen lung, în afara unei astfel de asocieri de interese. Orice întârziere ne va costa mai mult decât deja ne-a costat până în prezent!”

Tiberiu Irimia, candidat în echipa PNL pentru Primăria Pitești

,,Avem nevoie de un spital metropolitan de urgență la standarde europene! Spitalul Județean Pitești și Spitalul de Pediatrie, aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș, funcționează în clădiri vechi, cu probleme inclusiv în privința structurii de rezistență a clădirilor. Această pandemie ne-a arătat ce înseamnă să fii descoperit din toate punctele de vedere, de la infrastructură, la resursă umană.
Un spital metropolitan de urgență înseamnă să degrevăm celelalte spitale care nu mai pot oferi servicii de calitate în mod prompt și eficient.
Un spital metropolitan de urgență înseamnă o clădire nouă, dotări noi, infrastructură medicală de ultimă generație. Înseamnă respect și servicii medicale de înaltă calitate. Înseamnă locuri noi de muncă și posibilitatea ca și Piteștiul să aibă o facultate de Medicină, la fel ca celelalte centre universitare puternice.”

Cristina Ghineț, candidat în echipa PNL pentru Primăria Pitești

,,Majoritatea locuitorilor din comunele și orașele limitrofe își doresc să își dea copiii la școlile, liceele și universitățile din Pitești. De asemenea, mulți dintre piteșteni muncesc în localitățile limitrofe. Avem nevoie de o gândire unitară a transportului în comun! Este inadmisibil cum sunt tratați copiii și adulții navetiști înspre și dinspre Pitești! Acest lucru nu mai trebuie permis!”

Gelu Tofan, candidat în echipa PNL pentru Primăria Pitești

,,Zona metropolitană înseamnă dezvoltare și o șansă reală pentru comunitățile care nu dispun de bani suficienți la bugetul local pentru realizarea proiectelor importante pentru cetățeni. Banii guvernamentali sunt limitați și concurența este una foarte mare. În schimb, Uniunea Europeană oferă special fonduri pentru dezvoltarea zonelor metropolitane. Aceasta este singura șansă reală de dezvoltare accelerată pentru comunitățile noastre și cred că nu ne mai permitem să amânăm sau să mai șovăim pe marginea a ceea ce trebuia să facem de ani buni!”

Răzvan Șerbănoiu, candidat în echipa PNL pentru Primăria Pitești

,,Vedem, dacă ne uităm pe hartă, cum Piteștiul ca suprafață e mai mic decât majoritatea localităților învecinate, iar ca populație e supraaglomerat și asta se vede în numărul mașinilor pe stradă, fără alte discuții. Sursa principală de venit la bugetul local o reprezintă impozitele pe salarii, iar Piteștiul nu mai are unde să aducă industrie/producție de orice fel. De agricultură nu mai vorbim! O gândire unitară de dezvoltare e în avantajul tuturor!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii