Web Analytics

PNL Argeş, în febra alegerilor pentru noul preşedinte. Iani Popa: „Alina Gorghiu nu se teme de competiţie”

de | 5.05.2022 12:39 | Actualitate, Politica si Administratie

Ce așteptări aveți de la alegerile de sâmbătă, din PNL Argeș?

– Alegerile interne reprezintă un moment festiv, foarte important în activitatea dintr-un partid. Vom avea o conducere aleasă, legitimă, o echipă cu o mare responsabilitate. Și nu mă refer doar la pregătirea pentru anul 2024, când pentru prima dată toate cele patru tipuri de alegeri sunt în același an.

Cum comentează candidatul la funcția de prim-vicepreședinte Iani Popa ”come-back-ul” omului politic Iani Popa în structura de decizie a PNL Argeș?

– Când te alături unei formațiuni politice, o faci pentru niște principii și valori în care crezi, pentru oamenii care sunt acolo sau pentru un conducător. Iar când toate acestea dispar, eu știu ce am de făcut și nu e deloc ușor să iei astfel de hotărâri. Acum m-am implicat cu toată forța și priceperea mea în acest proiect politic pentru PNL Argeș. Îi las să ”comenteze” pe cei care se pricep la această activitate și le transmit că mă interesează foarte puțin spre deloc ce debitează.

Citește și Iani Popa, numit oficial secretar de stat la Transporturi

Veți candida la Parlament în 2024?

– Detest ipocrizia și, drept urmare, voi răspunde direct, fără să folosesc cunoscutele și demodatele sintagme. Candidatura pentru Parlament este o opțiune, dar în niciun caz singura. După atâția ani, pot să spun că sunt pregătit să fac și alte lucruri frumoase și interesante.

Aveți resentimente sau polițe de plătit, având în vedere că unii colegi din echipa care v-a îndepărtat acum câțiva ani se vor regăsi în echipa câștigătoare, alături de dvs?

– Sunt nevoit să reamintesc că în decembrie 2016, pentru că nu ne-am îndeplinit obiectivul asumat de PNL Argeș pentru alegerile parlamentare, eu am demisionat din funcția de președinte. Doar eu, și sper să nu greșesc, am fost singurul președinte de filială din țară care a făcut gestul acesta. Și nici nu am mai candidat la următoarele alegeri interne. Consider că a fost o decizie corectă. Un lider trebuie să-și asume victoriile, dar mai ales înfrângerile. Mă rog, nu toți pricep lucrul acesta. Le-am spus colegilor că nu am resentimente, doar că sunt unii despre care nu pot spune că nu-i știu, dar nu-i mai cunosc. Polițe? Nici vorbă! Eu n-am făcut rău niciodată, așa am fost educat. Am compasiune chiar și pentru niște jalnice căzături morale.

Citește și Iani Popa a însoţit-o iniţiatic pe Alina Gorghiu la prima şedinţă a PNL Argeş, pe stil nou

Sunt voci care spun că cele două candidaturi, ale domnilor Doru Georgescu și Constantin Zăbavă, sunt mai mult formale, doar ca să nu candideze doamna Alina Gorghiu de una singură.

– Sunt doi colegi care vor să candideze la funcția de președinte. E opțiunea lor și nu văd ceva rău sau conspirat. Eu am candidat de trei ori la președinția filialei, am avut și patru contracandidați, am fost și singurul candidat. De altfel, Alina a spus de multe ori că, dacă sunt colegi care vor să candideze, să aibă curaj să o facă. Alina Gorghiu nu se teme de competiție.

De ce ați ales să fiți în echipa Alinei Gorghiu? Cât e prietenie și cât e camaraderie de partid?

– Din punct de vedere politic, Alina Gorghiu este foarte puternică și eu am mare încredere în ea. Așa cum cunosc eu Filiala Argeș a PNL, dar și județul, este cea mai bună pentru funcția de președinte. Așadar, sâmbătă, la alegeri o voi vota și îi îndemn și pe colegi să facă același lucru.

Citește și Alina Gorghiu: „Aplaud măsura de majorare a alocaţiei de hrană pentru copii”

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. // Îi las să ”comenteze” pe cei care se pricep la această activitate și le transmit că mă interesează foarte puțin spre deloc ce debitează //.
    „Debitand” asa ceva , politiceste, ti-ai dat cu dreptu’n stangu !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *