Web Analytics

PMP şi karma de partid sinucigaş

de | 8.06.2022 11:57 | Actualitate, Opinii, Politica si Administratie

Vinerea trecută au fost alegeri la PMP Argeș și am acceptat invitația fiindcă mi s-a spus că va fi prezent și președintele Cristian Diaconescu, cu care doream să realizez un interviu despre ce se întâmplă cu acest partiduleț nervos și cu relief accidentat din toate punctele de vedere. Cu un vârf politic foarte salubru și foarte vizibil, ca Diaconescu, cu activiști de esență bazaltică în fanatismul lor, dar și înțesat la greu de securiști, fripturiști și caractere de grotă care abia așteaptă să se înscrie la masa credală. Asemui PMP-ul cu o Georgie a politicii românești, un partid mic, însă foarte bine plasat geostrategic pe dreapta eșichierului. Are identitate și o infrastructură în teritoriu care face deja cu ochiul PNL-ului, care vrea un puternic pol de dreapta, care să i se opună PSD-ului la alegerile din 2024. Apropo, în Argeș, PMP e al treilea partid ca nrumăr de aleși locali. Și mai sunt județe în țară cu scoruri foarte bune. În context, mărturisesc că și mie, ca ziarist, mi-a fost greu să mă lămuresc cine conduce PMP în acest moment: echipa lui Cristian Diaconescu, ales președinte în urma unui congres statutar, sau cea a puciștilor lui Eugen Tomac. Care Tomac a demisionat acum doi ani din scaunul de președinte, asumându-și eșecul electoral prin neintrarea partidului în Parlament.

Citește și PMP Argeș îl susține pe Cristian Diaconescu împotriva puciștilor din grupul lui Tomac

Ce s-a schimbat în acești doi ani la pedigree-ul politic al lui Eugen Tomac? Nimic pozitiv. Dimpotrivă, omul joacă la rupere și vrea să predea PMP-ul liberalilor, prin absorbție. Negociind exclusiv în beneficiu propriu. Pe persoană fizică. În septembrie 2021, soția sa a fost numită de guvern în CA de la ENGIE, unde statul român deține un pachet de 37%. Nu o recomanda niciun fel de experiză în domeniu, probabil doar că e soția europarlamentarului Eugen Tomac. Iar Virgil Popescu, ministrul Energei și vicepreședinte PNL, a semnat bucuros pentru numire. Iar prețul nu e greu de ghicit. Mai mult, în martie 2022 s-a ridicat miza jocului de poker cu trupul ciuruit de gloanțe al PMP. Bineînțeles, fără nicio legătură cu predarea la cheie a PMP, soția europarlamentarului Tomac a fost numită viceconsul la ambasada română de la Bruxelles. Cei doi și-au cumpărat și un apartament în capitala Belgiei, semn clar despre intențiile de viitor ale d-lui Tomac de a (nu) mai bate cu piciorul coclaurile patriei pentru electoratul PMP-ist.

Citește și Alegeri la PMP Argeș! Iulian Frățică a fost ales președintele organizației

Lucrurile sunt destul de limpezi. Eugen Tomac vrea să spele putina prin topirea PMP în PNL, în vreme ce Cristian Diaconescu dorește colaborare, alianță și păstrarea identității partidului. Ce s-o alege în final, asta numai Dumnezeul PMP-iștilor mai știe. Cert e că acest partid seamănă cu sinucigașul de la Curtea de Argeș, care s-a aruncat cu mașina în râu și nu i-a ieșit, apoi și-a tăiat venele și din nou a dat chix, iar a treia oară s-a aruncat în gol cu lațul de gât și a reușit. Să se omoare. Să-l ai pe Cristian Diaconescu președinte și locomotivă și să-l lași pe pierzătorul Tomac să joace kazaciocul pe trupul partidului, asta chiar înseamnă să ai karmă de sinucigaș.

Citește și Cristian Diaconescu (PMP): „PNRR ar putea fi cam singurul program de guvernare, în momentul de față”

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *