Joi, 13 iunie, la hotelul Ramada din Pitești s-a lansat platforma Businessverse, dedicată companiilor. Au participat zeci de reprezentanți ai mediului de afaceri, atât din Argeș, cât și din alte județe. Partener al evenimentului a fost Consiliul Director al Patronatului Judetean al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Argeș.
„Evenimentul are un dublu rol. Unul este lansarea platformei Businessverse, o platformă de business networking, pentru companii. De multe ori, companiile, ca să se găsească între ele, întâmpină dificultăți (furnizori noi sau clienți noi) și noi punem la dispoziție această platformă astfel încât să ajungă unii la ceilalți mult mai ușor. De exemplu, prezența la astfel de evenimente facilitează contactul, dar evenimentele sunt limitate în timp și spațiu. Platforma este online. Tot timpul, de oriunde putem să găsim un nou partener de business, și nu doar în România, este o platformă care se extinde internațional în toată lumea. Am început de la Automotive, acest prim eveniment are și o tematică de automotive. Noi, fondatorii, venim și din lumea automotive. Împreună avem peste 80 de ani în automotive, cumulat.
Am zis să ne folosim de lansarea platformei și de posibilitatea de a a-i pune în contact, companiile din ecosistemul automotive și cei care vor să facă business cu cei din automotive. Avem tematici de e-transport, știm că e o tematică proaspătă, vorbim despre digitalizare, despre automatizare pentru companiile de producție, avem Banca Transilvania care vine cu tematică pentru educație financiară. Reprezentantul ACAROM, secretarul general al ACAROM, Adrian Sandu, ne va vorbi despre ce se întâmplă în lumea automotive”, ne-a declarat organizatorul Marius Vădăstreanu, chief executive officer Businessverse. În deschiderea evenimentului, Banca Transilvania a susținut o sesiune financiară, Amalia Ciocârlan, șef agenție BT Curtea de Argeș, vorbindu-le invitaților despre educație financiară și antreprenorială.
Citește și Argeș. 8.385 de șomeri aflați în plată. Cei mai mulți sunt bărbați
Ion Glișcă: „Vă invit să fiți alături de noi, pentru că vom fi mai puternici dacă suntem uniți”
A fost prezentă și conducerea Patronatului Judetean al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Argeș, formată din președintele Ion Glișcă, reprezentant al firmelor Giramex SRL și Auto Euro Partener SRL; Dan Atanasiu- președintele de onoare al organizației, reprezentant al firmei ATVA Campion SRL; Diana Claudia Filip- Prim-vicepresedinte, firma Audit Gold Expert SRL Pitești; Doina Florea, vicepreședinte, firma Selco SRL din Pitești; și Constantin Pănescu- vicepreședinte, reprezentant al firmelor Alcadibo Trading S.A. si Metabet CF S.A.. Mesajul lor comun a fost că orice firmă, indiferent de numărul de salariați sau domeniul de activitate, poate să se alăture PJIPMM Argeș.
„Sunt onorat să vă spun că patronatul nostru reprezintă, în județul Argeș, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, singura confederație patronală reprezentativă la nivel național. Apropo de oferta IMM Invest Plus, la care s-au epuizat fondurile, Consiliul Național este organziația patronală care a susținut în permanență suplimentarea acestor garanții, inclusiv la ședința de dialog social am solicitat ca și din Argeș să cerem Guvernului-Ministerului Finanțelor suplimentarea acestor fonduri. Au fost singurele facilități pentru companiile private după pandemie și până astăzi. Noi, în Argeș, promovăm acțiunile acestei confederații patronale și, de asemenea, suntem reprezentanții acestei confederații la autoritățile locale și județene, singurii care reprezentăm patronatele, alături de Concordia. (…) Vă invit să fiți alături de noi, pentru că vom fi mai puternici dacă suntem uniți”, a încheiat președintele Ion Glișcă, care a și răspuns întrebărilor adresate de prim-vicepreședintele Diana Claudia Filip, explicând ce avantaje au firmele care se alătură PJIPMM Argeș și care este avantajul apartenenței Patronatului Județean la Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).
La nivel județean, Patronatul reprezintă interesele firmelor în relația cu Prefectura Argeș, la Comisia pentru Dialog Social, alături de reprezentanții sindicatelor; la Consiliul Județean Argeș, la AJOFM Arges, la Consiliul Consultativ, alături de sindicate; la Consiliul tripartit de la ITM Argeș, la Casa de Pensii Argeș, la AJEPIS Argeș și la Casa de Asigurări de Sănătate Argeș. De exemplu, la Comsia de Dialog Social de la Prefectură, reprezentanții PJIPMM Argeș propun pe ordinea de zi anumite teme, sunt discuții cu partenerii de la sindicate și conducerea Prefecturii realizează adrese către Guvern, ministere, iar CNIPMMR centralizează la București propunerile din teritoriu.
La nivel național, CNIPMMR are reprezentați la Parlamentul și Guvernul României, la Consiliul Tripartit și Comisii de Dialog Social de la nivelul Ministerelor, la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri; este membru al: CES (Consiliul Economico Social), unde se dau avizele consultative pentru modificările legislative, la UEAIMM (Uniunea Europeană a Artizanatului și Întreprinderilor Mici și Mijlocii), la WASME (Asociația Mondială a Întreprinderilor Mici și Mijlocii – World Assocition For small And Medium Enterprises), la ECSB (Consiliul European pentru Întreprinderi Mici și Antreprenoriat) și la CESE (Consiliul Economic și Social European).
Citește și Ce amenzi riscă angajatorii care nu modifică salariul minim în Revisal
Dan Atanasiu, președinte de onoare PJIPMM Argeș: „IMM-urile din România reprezintă ce mai mare forță la nivel național, contribuind cu 60% la PIB”
„Împreună cu dl Glișcă am început această activitate acum 19 ani, dânsul mi-a luat-o puțin înainte cu doi ani și a înființat și Asociația Întreprinzătorilor de la Mioveni. Pe urmă am înființat Patronatele din Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș. În final, am reușit, anul trecut, să transformăm toate aceste patronate într-un singur Patronat Județean, aparținând de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii. Implicarea noastră, a celor din conducerea Patronatului de astăzi și de-a lungul timpului, a constituit activitate de voluntariat, fără niciun fel de avantaj material. Nimeni nu trebuie să uite că IMM-urile din România reprezintă ce mai mare forță la nivel național, contribuind cu 60% la PIB-ul României și având o pondere de 58% din totalul salariaților la nivel național”, a spus Dan Atanasiu, președinte de Onoare al Patronatului Județean și membru în Senatul CNIPMMR, care a fost președinte al PJIPMM Argeș timp de 18 ani.
Citește și Noul Duster s-a lansat la DAPEROM
0 Comentarii