Web Analytics

Plafonul pentru cardul de energie necesar la plata facturilor ar putea fi modificat

de | 23.01.2023 17:53 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Plafonul pentru cardul de energie necesar la plata facturilor ar putea fi modificat în lunile următoare, a anunţat, miercuri, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, la Antena 3 CNN. Din octombrie, plafonul ar putea fi extins de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, astfel că 5.000.000 de români s-ar putea încadra pentru a primi ajutor la plata facturilor.

Citește și: Video. Pompierii au scormonit, din nou, după bărbatul dispărut în pârâul Valea Iașului

„Analizăm această posibilitate să vedem cum se implementează tranșa întâi, cea care are termenul scadent luna februarie și cu data de 20 februarie pentru efectuarea plăților. Dacă se va decide la nivel de coaliție în acest sens, noi pregătim simulările necesare pentru ca să extindem plafonul de venit de la 2000 de lei la 3000 de lei și odată cu aceasta să creștem numărul de beneficiari”, a spus ministrul Marcel Boloș.

Citește și: Ce se întâmplă cu Cristian Cioacă. Decizia judecătorilor

Plățile pentru ajutorul de încălzire al celor cu venituri mici vor fi făcute prin Poșta Română, deoarece aceasta are structuri în mediul rural. Plăţile vor fi făcute prin cititoare optice cu care vor fi dotaţi poştaşii, iar banii vor intra pe 20 februarie, a declarat ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *